Tgrt Haber
16 Haziran 2022 08:19 - Güncelleme : 16 Haziran 2022 10:42

Harekat öncesinde bölgede gerginlik yükseldi: ABD’den Suriye’de operasyon! 

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik başlatacağı askeri harekat öncesinde ABD dikkat çeken bir operasyona imza attı. Türkiye sınırına oldukça yakın olan Al-Humaira’da yapılan operasyon sonucunda DEAŞ'ın üst düzey isimlerinden birinin yakalandığını duyuruldu. 

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Reuters
Harekat öncesinde bölgede gerginlik yükseldi: ABD’den Suriye’de operasyon! 
abd,suriye,operasyon

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sinyalini verdiği Suriye’de yeni harekat öncesinde gözler bölgeye bir kez daha çevrildi. İngiliz medya kuruluşu Reuters tarafından aktarılan habere göre ABD önderliğindeki terör örgütü PKK/YPG/PYD’nin oluşturduğu koalisyon operasyon gerçekleştirdi.

ABD’NİN BU BÖLGEDEKİ İLK OPERASYONU

Türkiye’nin desteklediği Suriye Milli Ordusu’ndan Yusuf Hamid, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada “Şu an durum çok belirsiz. Tamamlanan operasyon Al-Humaira bölgesine yani Türkiye sınırına çok yakın. ABD yapımı Chinook ve Black Hawk (Kara Şahin) helikopterleri yer aldı. Bu Suriye Milli Güçleri’nin alanlarına yapılan ABD’nin ilk askeri helikopterli operasyonu” dedi.

DEAŞ’IN ÜST DÜZEY İSMİ YAKALANDI

Reuters’a konuşan kaynaklar operasyon sırasında çatışmaların yaşandığına da dikkat çekti. Operasyondan dakikalar sonra ise bir açıklama ABD’den geldi. Yapılan açıklamada bölgede DEAŞ’ın üst düzey isimlerinden birinin yakalandığını duyuruldu. Açıklamada, “Yakalanan kişinin deneyimli bir bomba uzmanı olduğu ve terör örgütünün Suriye’deki üst düzey liderlerinden biri olduğunu tespit ettik. Operasyon sırasında hiçbir sivil yaralanmadı” denildi.

Kaynak: Reuters
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...