Tgrt Haber
27 Temmuz 2022 20:10 - Güncelleme : 28 Temmuz 2022 02:00

ABD Büyükelçiliği'nden 'terörle mücadele' mesajı: NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız

ABD Büyükelçiliği, terör örgütü PKK'nın saldırı sonucu şehit düşen askerlerimiz için bir taziye mesajı yayımladı. Yapılan açıklamada, terörle mücadele ABD'nin Türkiye'nin yanında olunduğu belirtildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
ABD Büyükelçiliği'nden 'terörle mücadele' mesajı: NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız
ABD,Türkiye,NATO,PKK,Terör örgütü

Kahraman Mehmetçik'in yurt içinde ve yurt dışında terör örgütlerine karşı verdiği mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ne yazık ki bölgeden acı haberlerde geliyor Fırat Kalkanı Harekat bölgesinde hain terör örgütü mensupları ile çıkan çatışmada Sözleşmeli Er Mevlüt Yoğurtcu, Tankçı Sözleşmeli Er Mert Otal ve Piyade Sözleşmeli Er Cüneyt Taşyürek şehit düşüştü. Şehitlerimizin naşı bugün memleketlerinde toprağa verildi.

"TERÖRLE MÜCADELE TÜRKİYE'NİN YANINDAYIZ"

Türkiye şehitlerine ağlarken ABD Büyükelçiliği'nden de bir taziye mesajı geldi. ABD büyükelçiliği resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD Büyükelçiliği olarak, son dönemde terörle mücadele operasyonlarında hayatını kaybeden Türk askerlerinin ailelerine ve yakınlarına taziyelerimizi iletiyoruz. Terörle mücadelede NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız." ifadelerine yer verildi.

ABD MERKEZ KOMUTANLIĞI PKK İÇİN TAZİYE YAYINLAMIŞTI

ABD Merkez Komutanlığı geçtiğimiz hafta, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) PKK terör örgütünün Suriye'deki uzantılarından biri olan SDG'nin üst düzey teröristlerinden Salva Yusuk ve beraberindeki iki kadın teröristi öldürmesinin ardından söz konusu teröristler için taziye mesajı yayınlanmıştı.

"HİÇ SAMİMİ DEĞİL"

Öte yandan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ABD Büyükelçiliğinin İdlib'deki saldırıda şehit olan Türk askerleri ve ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM) YPG/PKK'lı elebaşı için taziye mesajlarının ekran görüntüsüne yer vererek, şu ifadeleri kullandı:

"Hiç samimi değil. PKK yöneticisine resmi ağıt yakan ABD resmi makamlarının, şehit olan kahramanlarımıza yönelik taziyesi, terör örgütüyle sinsice eşit kılma çabasıdır. Hiç samimi değil."

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1552371106752888834

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...