Tgrt Haber
04 Ocak 2023 06:03 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 06:12

ABD’den Türkiye ile Suriye arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama: Desteklemiyoruz

Türkiye’nin Suriye ile 11 yıl sonra görüşmesine ABD’den tepki geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Moskova’da gerçekleştirilen üçlü zirveye tepki göstererek ilişkilerin düzeltilmesini desteklemediklerini belirtti.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
ABD’den Türkiye ile Suriye arasındaki görüşmeye ilişkin açıklama: Desteklemiyoruz
abd,türkiye,suriye,esad,normalleşme

Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan'ın, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Esad rejiminin Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile iki ülkenin istihbarat başkanlarıyla Moskova'da bir araya geldi. Söz konusu ziyaret Suriye’de çıkan iç savaşın ardından 11 yıl sonra yapılan ilk üst düzey temas olarak kayıtlara geçti. İki ülkenin devlet başkanları düzeyinde ne zaman görüşme yapacağı merak konusu olurken ABD’den açıklamalar geldi.

ABD: NORMALLEŞMEYİ DESTEKLEMİYORUZ

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı basın açıklamasında Moskova’daki zirveye değindi. ABD’nin politikasının değişmediğini söyleyen Price, Esad için ‘acımasız diktatör’ derken ski durumuna döndürmek için ilişkilerini iyileştiren veya destek veren ülkeleri desteklemiyoruz. Devletleri, Suriye halkına zulüm etmeye devam eden Esad rejiminin son 12 yıldaki korkunç insan haklarısicilini ve yıllardır acı çeken Suriye halkının insani yardıma erişimi engellemeye devam etmesini dikkate alma çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Görüşmeye ilişkin Türkiye ile temas kurup kurmadıkları sorusuna ise Price, “Tüm müttefiklerimize ve ortaklarımıza, (Esad rejimi ile) ilişkileri normalleştirmenin zamanı olmadığını, ilişkileri ilerletmenin zamanı olmadığını ve ülkelerin, Esad rejiminin neden olduğu korkunç insan hakları siciline dikkat etmesi gerektiğini açıkça belirttik.” cevabını verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...