Tgrt Haber
18 Haziran 2022 11:56 - Güncelleme : 18 Haziran 2022 12:10

ABD’li kayıp askerlerle ilgili sıcak gelişme!  Anne sesinden tanıdı

Ukrayna cephesinde Rusya’ya karşı savaşan 2 ABD’li askerden bir süredir haber alınamıyor. Rusya’nın haberimiz yok dediği askerlerle ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Daha önce yayınlanan fotoğraflardan teşhis edilemeyen askerlerin bu kez videosu çıktı. Anne oğlunu sesinden tanıdı. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Guardian
Rusya, esir ABD'li askeriler konusunda bilgileri olmadığını açıklamıştı.
Robert Drueke,Andy Huynh
Rusya, esir ABD'li askeriler konusunda bilgileri olmadığını açıklamıştı.

Rusya'nın Ukrayna saflarında savaşan iki İngiliz askerinden sonra iki ABD askeri daha esir aldığı iddia edilmişti. Ukrayna'nın Harkiv kentindeki cephede savaşan 39 yaşındaki Robert Drueke ve 27 yaşındaki Andy Huynh’dan günlerdir haber alınamıyordu. Medyada çıkan haberlerin üzerine Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, dün "Bunun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz" demişti. 

Robert Drueke’in annesi Lois Drueke, dün Guardian'a yaptığı açıklamada, Rus devlet medyası tarafından dağıtılan oğlu Alexander Drueke'nin videosunun gerçek olduğuna inandığını, oğlunun derinden gelen sesinin videodaki sesle aynı olduğunu söyledi.

 “BİZE BÜYÜK UMUT VERİYOR”

Kayıp ABD askerinin annesi videonun gerçek olduğunu söylüyor. Alexander Drueke, videoda annesine olan sevgisini ifade ediyor, annesi de görüntüler için “Bize büyük umut veriyor” diye konuştu.  Ancak videolar henüz ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulanmadı.

39 yaşındaki Alexander Drueke’in videoda şunları söylediği duyuluyor: "Anne, sadece hayatta olduğumu bilmeni istiyorum ve eve geri dönmeyi umuyorum. En kısa zamanda. O yüzden Diesel'i benim için sev. Seni seviyorum."

ABD DIŞİŞLERİ HENÜZ ONAYLAMADI

Lois Drueke, oğlunun ve en az bir Amerikalı askerin  Ukrayna'da yakalanmasını araştıran ABD Dışişleri Bakanlığı'nın videonun gerçekliğini hala resmi olarak doğrulamadığını belirtti. Anne Drueke,  “Biz onun Alex olduğunu düşünüyoruz, ona benziyor ve sesi de onun sesi. Sadece hareket ettiğini görmek, sesini duymak bize büyük umut veriyor. Çok fazla umutlanmak istemiyorum ama o gibi görünüyor” dedi. 

ANNE FOTOĞRAFTAN TEŞHİS EDEMEMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, kayıp askerler için gazetecilere “Nerede olduklarını bilmiyoruz. Ama yinelemek istiyorum: Amerikalılar şimdi Ukrayna'ya gitmemeli" demişti. Biden'ın bu sözleri hem Drueke hem de Huynh'i elleri arkadan bağlı bir askeri kamyonun arkasında gösteren bir fotoğrafın ortaya çıkmasından bir gün sonra geldi. Ancak askerlerin anneleri bu fotoğraflardaki kişilerin oğlu olup olmadığını teşhis edememişti. 

 

Kaynak: Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...