Tgrt Haber
21 Nisan 2022 16:34 - Güncelleme : 21 Nisan 2022 16:45

ABD Başkanı Joe Biden'a anket şoku: Rusya'ya karşı yeterince sert değil

ABD’de yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 54’ü Joe Biden’ın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrası Rusya’ya karşı yeterince sert bir tavır sergilemediğini düşünüyor. Ankette dikkat çeken diğer bir detayda, katılımcıların yüzde 55’inin Ukrayna’ya ABD askerinin gönderilmesine karşı olduğu aktarıldı.

ABD Başkanı Joe Biden'a anket şoku: Rusya'ya karşı yeterince sert değil

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine en sert tepki gösteren ülkelerin başında ABD gelse de ülkede yapılan bir ankette Joe Biden’ın yeteri kadar tepki göstermediğini düşünenlerin oranı oldukça fazla.

AP-NORC Halkla İlişkiler Araştırma Merkezince yapılan anket çalışmasında, ABD’lilerin çoğu Rusya’ya karşı Biden’ın politikasını yetersiz buldu.

YÜZDE 55, ABD ASKERİNİN UKRAYNA’YA GÖNDERİLMESİNE KARŞI

Katılımcıların yüzde 54’ü Biden’ın Rusya'ya “yeterince sert” karşılık vermediğini belirtirken yüzde 36’sı yaklaşımının “doğru”, yüzde 8’i ise “çok sert” olduğu cevabını verdi.

Ankette diğer bir detayda dikkatlerden kaçmadı, Rusya’ya karşı Ukrayna’ya ABD askerinin gönderilmesine yüzde 55 karşı çıkarken sadece yüzde 22’si bunu onayladı. Yüzde 23'ü ise karşı veya destek olmadığını kaydetti.

RUS KRİPTO ŞİRKETİNE YAPTIRIM

Öte yandan ABD’nin Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımlara bir yenisi daha eklendi. ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Rusya merkezli kripto para madenciliği şirketi BitRiver, Rus ticari bankası Transkapitalbank ve Rus oligark Konstantin Malofeyev tarafından yönetilen ve 40’tan fazla kişi ve kuruluştan oluşan küresel bir ağa yaptırım listesine alındığı duyuruldu.

Bakanlık, Transkapitalbank’ın Rus hükümetine uluslararası yaptırımlardan kaçınmak için seçenekler önerdiğini ve bu nedenle yaptırım listesine alındığını aktardı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...