Tgrt Haber
11 Eylül 2021 22:54

ABD'nin en çok arananlar listesindeki Venezuelalı general yakalandı

2019 yılından bu yana uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Amerika Birleşik Devletleri'nin "en çok arananlar" listesinde yer alan Venezuelalı eski general Hugo Armando Carvajal Barrios, İspanya'da düzenlenen operasyonla yakalandı.

ABD'nin en çok arananlar listesindeki Venezuelalı general yakalandı
ABD,,VENEZUELA,,GENERAL,

ABD'nin yıllardır aradığı general, İspanya'da kıskıvrak yakalandı.

KAÇAK GENERAL TUTUKLANDI

Uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla "en çok arananlar listesi"nde bulunan Venezuelalı eski general Hugo Armando Carvajal Barrios,başkent Madrid'de düzenlenen operasyon sonucu gözaltına alındı. İspanyol resmi haber ajansı EFE'nin polis kaynaklarına dayandırarak verdiği habere göre; İspanyol polisi, ABD'nin Uyuşturucu ile Mücadele Dairesi'nin (DEA) ihbarının ardından harekete geçti. Dün akşam saatlerinde Madrid'de bir eve düzenlenen operasyon sonucunda Carvajal yakalandı.

Yaklaşık 2 senedir kaçak haldeki Carvajal çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Yüksek Mahkeme'nin ileriki tarihlerde söz konusu kişinin ABD'ye iadesiyle ilgili kararını vermesi bekleniyor.

ABD'DE UYUŞTURUCU TRAFİĞİ VE KARA PARA AKLAMA SUÇLAMASI

Venezuela'da eski Devlet Başkanı Hugo Chavez ve şimdiki Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun göreve geldiği ilk yıllarda Askeri İstihbarat Başkanı olan Carvajal, Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) ile iş birliğinde ABD topraklarında uyuşturucu üretimi, uyuşturucu trafiği ve kara para aklamakla suçlanıyor.

ABD'nin en çok arananlar listesindeki Venezuelalı general yakalandı

Güvenlik kaynakları tarafından İspanyol basınına verilen bilgilerde, Kasım 2019'dan bu yana kaçak halde İspanya'da bulunduğu belirtilen "Tavuk Carvajal" lakaplı eski Venezuelalı generalin, her 3 ayda bir ev değiştirdiği, gün boyunca evde kalıp sadece geceleri evinin terasına çıktığı, araba veya cep telefonu kullanmadığı, kimliğini değiştirmek için yüzüne estetik ameliyatı yaptırdığı, evinde peruk, sahte sakal ve bıyık takımları bulundurduğu ve sahte pasaportlar taşıdığı bilgisi paylaşıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...