Tgrt Haber

Afganistan’da bir bombalı saldırı daha: 3 polis öldü!

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 May 2024 22:05 - Güncelleme : 08 May 2024 22:07
Afganistan’da bir bombalı saldırı daha: 3 polis öldü!

Afganistan'ın kuzeydoğusunda bombalı saldırı sonucu 3 polis öldü. Ülkede son zamanlarda bombalı saldırılar yeniden dikkat çekiyor. Geçici hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Afganistan'ın kuzeydoğusundaki Badahşan vilayetinde bombalı saldırı sonucu 3 polis hayatını kaybetti. Afganistan geçici hükümetinin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulmetin Kani, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada, Badahşan'ın merkez ilçesi Feyzabad'ın Cevzun bölgesinde bir motosiklete mıknatısla yerleştirilen bombanın öğle saatlerinde polis konvoyunun geçişi sırasında patlatıldığını ifade etti.

Polislerin, haşhaş ekili tarlalardaki mahsulü yok etmek amacıyla kırsal alana gitmekte olduğunu belirten Kani, patlamada 3 polisin öldüğünü, 5 polisin de yaralandığını bildirdi.

Kani, olayın araştırıldığını kaydetti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Afganistan’da bir bombalı saldırı daha: 3 polis öldü! - 1. Resim

YÖNETİME KARŞI PROTESTOLAR BAŞLAMIŞTI

Badahşan'ın Darayum ilçesinde güvenlik güçleri, 3 Mayıs cuma günü tarlalardaki haşhaşı yok etme çalışmaları sırasında kendilerine tepki gösteren bir kişiyi öldürmüş, ardından yönetime karşı protestolar başlamıştı.

Argo ilçesinde de 4 Mayıs'ta bir protestocu öldürülmüştü. Protestoların artmasının ardından Afganistan geçici hükümetinin Genelkurmay Başkanı Fasihuddin Fıtrat'ın başında olduğu heyet, olayları yatıştırmak için bölgeye gitmişti.

Dün videolu bir paylaşımla açıklamada bulunan Fıtrat, insanların şikayetlerini dinlediğini ve durumun kontrol altında olduğunu belirtmişti. Fıtrat, yerel halkın haşhaşı yok etmeye yönelik çabaları desteklediğini kaydetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...