Tgrt Haber
22 Nisan 2022 16:20 - Güncelleme : 22 Nisan 2022 16:58

Son dakika! Afganistan'da ikinci bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Son dakika.. Afganistan'da ikinci bombalı saldırı gerçekleştirildi. İlk bombalı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmişti. İkinci bombalı saldırı da camide gerçekleştirildi, ölü ve yaralılar var

Son dakika! Afganistan'da ikinci bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

Dün Afganistan'ın en büyük kenti Mezar-ı Şerif'te IŞİD'in üstlendiği cami saldırısının ardından bugün Kunduz vilayetinde yer alan bir camide de patlama yaşandı.

Ariana News TV kanalı, saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu bildirdi. Kanalda yer alan haberde, "Kunduz İl Enformasyon ve Kültür Müdürü, İmam Sahib semtinde bir camide patlama olduğunu ve kayıpların olduğunu söyledi" ifadelerine yer verildi.

Yerel medya, patlamada en az 30 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bilgisini paylaştı. 

MEZAR-I ŞERİF'TE PATLAMA

Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde bulunan bir camide dün namaz vakti şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Mezar-ı Şerif'teki hastane yetkilisi Dr. Ghavsuddin Enveri, Şiilere ait Sai Doken Camisi'nde meydana gelen patlamanın ardından ölü ve yaralıların ambulanslar ve özel araçlarla hastaneye getirildiğini söylemişti.

Son dakika! Afganistan'da ikinci bombalı saldırı: Ölü ve yaralılar var

En az 10 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Enveri, 40 yaralının tedavi altına alındığını açıklamıştı. Görgü tanıkları, olayın intihar saldırısı olduğunu ifade etmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...