Tgrt Haber
17 Ekim 2021 17:34

Afganistan'daki son Yahudi Simantov'a Türkiye'den yardım eli

Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkede kalan son Yahudi 62 yaşındaki Simantov, Türkiye'nin verdiği vize ile İstanbul'a geldi. Dışişleri Bakanlığı'nın yardımı sonucu vize alarak İstanbul'a gelen Simantov'un bir süre burada kalacağı öğrenildi.

Afganistan'daki son Yahudi Simantov'a Türkiye'den yardım eli
afganistan,yahudi,,simantov,,taliban,

Afganistan'daki son Yahudi Simantov, Dışişleri Bakanlığı'nın yardımları ve Türkiye'nin vize vermesiyle İstanbul'a geldi. 

Ülke yönetiminin Taliban'a geçmesiyle yaşadığı yerden tahliye edilen 62 yaşındaki Simantov, Türkiye'nin girişimleri ve yardımlarıyla geldiği İstanbul Havalimanı'nda Aşkenaz Hahamı Mendy Chitrik ile bazı yakınları tarafından karşılandı

TARİFELİ UÇAKLA GELDİ

Alınan bilgiye göre, Afganistan'ın İran sınırındaki Herat vilayetinde doğan ve başkent Kabil'de ikamet eden 62 yaşındaki Simantov, ülkesinden bir süre önce tahliye edilmişti. Simantov, Türkiye'nin vize vermesi, Dışişleri Bakanlığının girişimleri ve yardımları sonucunda, Pakistan'ın başkenti İslamabad'tan hareket eden tarifeli uçakla İstanbul Havalimanı'na ulaştı.

Afganistan'daki son Yahudi Simantov'a Türkiye'den yardım eli
Simantov, İstanbul Aşkenaz Hahamı Mendy Chitrik ve bazı yakınları ile, özel araçla havalimanından ayrıldı.

90 GÜNLÜK VİZE VERİLDİ

İstanbul Aşkenaz Hahamı Mendy Chitrik ile bazı yakınları tarafından karşılanan Simantov'un 90 günlük vizesinin bulunduğu ve bir süre İstanbul'da kalacağı öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...