Tgrt Haber

Fransa 500 yıllık faturanın bedelini ödüyor! Afrika sömürüsü ‘Avrupa Baharı’na kapı açtı

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Türkiye Gazetesi
03 Temmuz 2023 21:09 - Güncelleme : 03 Temmuz 2023 21:28
,kavga

Fransa'da 17 yaşındaki bir gencin polisler tarafından öldürülmesi ile patlak veren kriz, Avrupa'ya sıçradı. Fransa'nın ardından Belçika ve İsviçre'de olaylar patlak verdi. Protestolar 'Arap Baharı'na benzetilirken, Macron için de "Artık yolun sonu" yorumları yapılıyor. 

Avrupa'nın en güçlü ülkelerini saran protesto alevi, Paris'te polisin dur ihtarına uymayan 17 yaşındaki Cezayirli Nahel M.'in vurularak öldürülmesiyle başladı.

Güvenlik güçlerinin ırkçı tutumundan muzdarip Afrika kökenli halk, polisin kasıtlı cinayetini protesto için meydanlara çıktı ve olaylar  bütün ülkeye yayıldı. 

Protestolar çatışmaya dönerken Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise Paris'te düzenlenen Elton John konserinde dans ediyordu.

AVRUPA'YA DA SIÇRADI! 

Macron önlem almak için geç kalırken, Fransa’daki yangının kıvılcımları kısa sürede Avrupa’nın farklı ülkelerine sıçradı. Önce Belçika ardından ise İsviçre’de Fransa’daki isyana destek gösterileri yapıldı. 

Protestolar giderek şiddetlenirken, endişeli gözlerle durumu izleyen AB ülkelerinden de peş peşe açıklamalar geldi.

Hollanda kralı, Hollanda sömürgelerinden özür diledi. Peki özrün tam da Fransa‘daki gösterilerin alevlenmesiyle gelmesi bir tesadüf mü?  

 

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...