Tgrt Haber
12 Ocak 2022 18:44

Ağlamaya son: Göz yakmayan ‘soğan’ geliyor

Her yemeğin mutlak malzemesi olan Soğan sağlığa faydalı olsa da doğranırken saldığı acı yüzünden gözleri yaşartıyor. Bunu sonlandıracak ‘Gözyaşsız soğan’ İngiltere’de satışa sunulmaya hazırlanıyor. İngiltere’de ilk kez satışa sunulacak olan “Sunions” adı verilen özel soğanlar önümüzdeki günlerden itibaren marketlerde yerini almaya hazırlanıyor.

Ağlamaya son: Göz yakmayan ‘soğan’ geliyor
Soğan,ağlatmayan soğan,Sunions soğan,ingiltere,market

 Eşsiz tariflerin vazgeçilmesi olan soğan yemeklere kattığı lezzetin yanı sıra sağlığa oldukça faydalı. Soğanın yemeklere kattığı lezzet damaklarda eşsiz tat bıraksa da yemeğin yapım aşamasında gözyaşına sebep oluyor.  Bu duruma çözüm için ABD merkezli firma harekete geçti. 

DOĞAL YOLLARLA YETİŞTİRİLDİ

Ağlatmayan soğanları üreten firma 30 yıl boyunca doğrayan kişinin gözlerini yaşartmayacak kadar sertliği azaltılmış soğan türünün yetiştirebilmek için melezleme çalışması yaptığını açıkladı. Şirket müşterilerin kafasında oluşabilecek soru işaretlerini gidermek için soğanların genetikleriyle oynanamadığını, doğal yollarla yetiştirildiklerini de açıkladı.

Ağlamaya son: Göz yakmayan ‘soğan’ geliyor

“MARKETLERDE YERİNİ ALACAK”

İngiltere’de ilk kez satışa sunulacak olan özel soğanların "Sunions" adı verildiği belirtildi. Önümüzdeki haftadan itibaren market raflarında yerini almaya hazırlandığı söylenen soğanların üç adet oluşan paketlerde 1,50 pounda satılacağı açıklandı. 

“SUNİONS SOĞANLARI HAFİF AROMAYA SAHİP”

18 Ocak’ta raflarda olacak olan soğanın ağlatmadığı gibi aromasının da salata gibi soğanın çiğ olarak kullanıldığı yemeklerde kullanabileceği belirtildi. Oldukça hafif bir lezzete sahip olduğu açıklanan “Sunions” adlı özel soğanların normal soğanla birebir aynı olmakla birlikte sadece daha hafif bir aromaya sahip.

Ağlamaya son: Göz yakmayan ‘soğan’ geliyor

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...