Tgrt Haber

Alec Baldwin olayında sır perdesi aralandı

25 Ekim 2021 17:16
Alec Baldwin olayında sır perdesi aralandı
alec baldwin,film,set,abd,yönetmen

ABD'de Rust filmleri çekiminde kazara görüntü yönetmeninin ölümüne, yönetmenin yaralanmasına neden olan Alec Baldwin olayındaki sır perdesi aralandı.

Oscar adayı Alec Baldwin'in hem yapımcısı hem de başrol oyuncusu olduğu Rust filminin çekimleri sırasında kazayla görüntü yönetmeninin ölümüne, yönetmenin ise yaralanmasına neden olmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak polise verilen ifadeler ortaya çıktı ve Baldwin'in nasıl kazara ölüme neden olduğu anlaşıldı.

Dailymail'in haberine göre, kameraman Reid Russell'ın olayı soruşturan polislere verdiği ifadede Baldwin, söz konusu silahı kameraya doğrultarak prova yapıyordu. Russel, kısa bir süre sonra silah sesini duyduğunu ve görüntü yönetmeni Hutchins'in bir süre sonra bacaklarını hissetmemeye başladığını söyledi. Ayrıca çekim gününde sette bir kargaşa olduğunu ve kamera ekibinin birkaç üyesinin ödeme ve konaklama konusunda anlaşmazlıklar yaşadığını, prodüksiyonu terk ettiğini açıkladı.

''KOLLARIMDA ÖLDÜ''

Kameraman, ödeme ve barınma ile ilgili sorunlar yaşadığını, 6 kişinin setten ayrıldığını söyledi. 

Rust filminin set elektrikçisi Serge Svetnoy ise Facebook gönderisinde, Hutchins ölürken kollarını tuttuğunu ve ölümünden 'ihmal ve profesyonelliksizliği' sorumlu tuttuğunu yazdı.

Alec Baldwin olayında sır perdesi aralandı
Görüntü yönetmeni Halyna Hutchins

OLAY ANI VE 911 ARAMASI

Baldwin, prova esnasında silahı ateşledi ve görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i göğsünden vurdu. Tam arkasında bulunun yönetmen Joel Souza ise omuzundan yaralandı. Olaydan hemen sonra yapılan 911 aramasının kaydı ortaya çıktı.

911 aramasını yapan filmin senaryo danışmanı Mamie Mitchell'e hatta beklemesi söyleniyor. Mitchell'in ise o sırada ''Yardımcı yönetmen bana bağırdı ve öğlen yemeğinde revizeleri sordu. Gördünüz mü? Silahları kontrol etmeliydi.'' sözlerini sarf ettiği kayıtta net olarak duyuluyor.

ARAMA EMRİ ÇIKARILDI, KANLI KIYAFET DELİL SAYILDI

Polis soruşturmasına ilişkin ayrıntılar, dün, New Mexico, Santa Fe'deki bir mahkemede arama emri çıkarıldığında açıklandı. Öte yandan, Baldwin'in kanlı kıyafetinin söz konusu silahla delil olarak alındığı belirtildi.

Alec Baldwin olayında sır perdesi aralandıAlec Baldwin'in kanlı kıyafeti

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...