Tgrt Haber

Almaların enflasyonla sınavı: 6 kişiden 1’i öğününden vazgeçiyor 

12 Haziran 2022 14:19 - Güncelleme : 12 Haziran 2022 16:30
Almaların enflasyonla sınavı: 6 kişiden 1’i öğününden vazgeçiyor 
Almanya,Enflasyon

Tüm dünyada artan enflasyon ve fiyat artışları Almanya'yı da etkiliyor. Altı Alman'dan birinin öğününden vazgeçmek zorunda kaldığı iddia edildi. 

Koronavirüs salgını, ardından yaşanan Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı dünyada işleyen ekonomik ve siyasi düzenini bozdu. Bu durum, gelişmiş ülkelerden az gelişmiş ülkelere kadar çok geniş bir yelpazeyi derinden etkiledi. Türkiye'de olduğu gibi Amerika'dan Avrupa'ya birçok ülkede bazı sıkıntılar baş gösterdi. İngiltere’de de geçtiğimiz aylarda insanlar faturalarını ödeyememiş, sosyal yardım kuruluşlarının önünde uzun kuyruklar oluşmuştu. 

ET VE BALIKTAN DA VAZGEÇTİLER 

Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild, ülkede her alanda yapılan zamlarla ilgili bir haberini manşetine taşıdı. Ülkede yapılan kapsamlı bir araştırmayı haberleştiren gazete Almanların ekonomik olarak geçimlerini sağlamakta zorlandığı yazdı.  Haberde her 6 Alman'dan birinin geçimini sağlamak için öğünlerinden vazgeçmeye başladığı kaydedildi. 

Et ve balıktan feragat ettikleri ya da ucuz süpermarketlere yöneldiklerinin belirtildiği haberde giderek daha fazla Alman'ın finansal açıdan geçimlerini sağlamak için yiyecekten tasarruf ettiğini ortaya koyduğu da ifade edildi.

Kaynak: Bild
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...