Tgrt Haber
10 Haziran 2021 13:20

Almanya Sinovac ve Sputnik’i tanımadı

Avrupa Parlamentosu aşı pasaportunu onayladı. Sinovac ve Rus aşısı pasaportta yer almadı. Alman Sağlık Bakanlığı da “Sinovac ve Sputnik’i tanımıyoruz" açıklaması yaptı.

Almanya Sinovac ve Sputnik’i tanımadı
almanya,,aşı pasaportu,,sinovac,,sputnik,,aşı,

Avrupa Parlamentosu’nun onayladığı ‘aşı pasaportu’ 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek. Almanya ise Aşı Pasaportu'nu en erken 10, en geç 14 Haziran itibariyle başlatıyor.

SINOVAC VE SPUTNIK TANINMADI

Sinovac ve Sputnik Avrupa İlaç Onay Kurumu EMA’dan kullanım onayı alamadı. Dolayısıyla Almanya Sputnik ve Sinovac’ı tanımadığını açıkladı. Bu aşılar eğer onay alırsa tanınabilir açıklaması yapıldı. Böylece Türkiye'de Sinovac aşısı olanlar, AB'ye ziyaretleri öncesi ve sonrası, yine kısıtlama kurallarına tabi olacak. Her iki aşının EMA tarafından kontrolü sürüyor. Bir kaç ay içerisinde onay ya da red kararının çıkması bekleniyor.

Almanya 14 Haziran'dan itibaren Dijital Aşı Pasaportu'na da fiilen geçecek. Aşı defterindeki bilgiler buraya kaydedilecek ve aşı merkezleri ile eczaneler dijital olarak kayıtlara başlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...