Tgrt Haber
28 Ağustos 2021 20:37

Almanya’da ‘Afganlara vize verin’ protestosu

Afganistan’ın başkenti Kabil’de tahliye çalışmaları devam ederken Almanya’da yüzlerce kişi protesto yaparak Afganlara vize verilmesini istedi.

Almanya’da ‘Afganlara vize verin’ protestosu
Afganistan,almanya,,vize,

21. yüzyılın en büyük dramlarından biri Afganistan’da yaşanıyor. Taliban’ın Afganistan’da 20 yıllık aranın ardından yeniden yönetimi ele alması ile birlikte çok sayıda kişi tahliye olmak için Kabil Havalimanı’na yöneldi. Amerika’nın çekilme için son tarih olarak verdiği 31 Ağustos tarihi yaklaşırken terör örgütü DEAŞ saldırı düzenledi. Saldırılar sonucunda aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonrası da tahliye çalışmaları devam ederken Almanya’da Afganistan için protesto gösterisi düzenlendi. Yüzlerce kişi Berlin Büyükşehir Belediyesi olarak kullanılan Kızıl Saray önünde toplandı ve Alman hükümetine çağrıda bulunarak Afganistan'da kalan ve hayatları tehlikede olanlara kapıların açılmasını istedi.

ALMAN HÜKÜMETİNE ELEŞTİRİ

Düzenlenen protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda Almanya’da bulunan tüm sığınmacı Afganlılar için iltica taleplerinin kabul edilmesi istendi. Berlin Mülteci Konseyinden Noah Brezger de Alman hükümetinin Afganistan'da yaşananları öngörememesini eleştirdi. 

Almanya’da ‘Afganlara vize verin’ protestosu

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...