Tgrt Haber
06 Mart 2018 17:51

Almanya'dan Salih Müslüm açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Almanya'da bir araya geldi. Salih Müslüm konusunda Türkiye Dışişleri'nden bir sözlü nota aldıklarını belirten Gabriel, "Her zaman olduğu gibi bu Adalet Bakanlığı tarafından gözden geçirilir. Ve bundan sonra hukuk devleti süreci izlenecektir" açıklamalarında bulundu.

Almanya'dan Salih Müslüm açıklaması
almanya,,salihmüslim,

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile görüşmesinden önce kameraların karşısına geçti.

Hükümetin kurulma kararından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Esasen Almanya'da yeni hükümetin kurulması kararı tüm Avrupa için önemli haber. Almanya'nın AB için önemi ve rolünü herkes kabul ediyor. Bugün ikili ilişkilerimizi nasıl geliştiririz, nasıl güçlendiririz, yeni sayfaları nasıl açarız konuşacağız." ifadelerini kullandı.

"Siyasi süreç için ateşkes şart"

Suriye'deki ateşkeste ihlallerin olduğunu söyleyen Çavuşoğlu şöyle devam etti: "Rejimin ihlallerinin kesinlikle durdurulması gerekiyor. Siyasi süreç için ateşkes şart. BM kararı terörle mücadeleyi kapsamıyor. Biz Afrin'de PKK/PYD ile mücadele ediyoruz. Uluslararası hukuka uygundur. Tüm yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Kamplarımızı kurduk. Siviller konusunda hassasız. Bugüne kadar hiçbir sivil öldürülmedi. Birlikte Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması konusunda çalışmalarımız devam edecek. Ben dostum Sigmar Gabriel'le görüşeceğim için çok mutluyum. Kendisine de vakit ayırdığı için teşekkür ediyorum"

"Salih Müslüm konusunda bundan sonra hukuk devleti süreci izlenecektir

Gabriel ise şu açıklamalarda bulundu: "Salih Müslüm konusunda Türkiye Dışişleri'nden bir sözlü nota aldık. Her zaman olduğu gibi bu Adalet Bakanlığı tarafından gözden geçirilir. Ve bundan sonra hukuk devleti süreci izlenecektir"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...