Tgrt Haber

Almanya'dan Türkiye'ye 4 bin PKK'lı cevabı

15 Mart 2017 12:44
Almanya'dan Türkiye'ye 4 bin PKK'lı cevabı
Maiziere,Almanya

Almanya İçişleri Bakanı de Maiziere, “Türkiye size bir terör listesi verdi mi?” sorusuna cevap verdi.

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Berlin’deki İslam Konferansı’nın ardından bazı açıklamalarda bulundu.

Almanya’da yaşayan Türkiye kökenlilere seslenen de Maiziere, şöyle dedi:

“Farklı düşünenlerin vatan haini, Nazi veya Türkiye düşmanı ya da terörist olarak damgalanması tavırlarının içine çekilmenize izin vermeyin. Bir başka devletin, bir azınlığı, uzun süredir yaşadığı ya da doğduğu, çalıştığı, çocuklarını büyüttüğü ve kendi evi olan bir ülkeye karşı tavır almaya götürmesine izin veremeyiz. Buna kimse izin vermez. Bizim geçmiş yıllardaki uyum başarımız, öyle kısa vadeli ve tartışmalı bir başarı için tehlikeye atılamaz.”

Bakan de Maiziere, Alman vatandaşlığını alanların ve uzun vadeli burada yaşamak isteyenlerin bu toplumun birlikte yaşam değerlerine saygı duymaları ve onu özümsemeleri gerektiğini söyledi ve “Bu, eski vatanıyla bağlarını koparmak ya da eski vatandaki siyasi gelişmelere ilgi duymayın anlamına gelmiyor. Tam tersine aidiyet için önemli bu. Aynı zamanda Almanya’yı da zenginleştirir. Ama eski vatandaki çatışmaların buraya taşınmaması konusunda sınır çizmeli” diye konuştu.

TÜRKİYE LİSTE VERDİ Mİ?

İçişleri Bakanı de Maiziere, “Türkiye size bir terör listesi verdi mi?” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Böyle bir liste yok. Almanya’da Türkiye’deki terör olaylarıyla ilgili 4 bin civarında soruşturma var. PKK Almanya’da yasak bir terör örgütü. Bu yan kuruluşları için de geçerli. Soruşturmalar ve gözaltılar var. Simgeler yasak. Bu konuda bazı Avrupa ülkelerinden daha sertiz. Türkiye’den bu konuda gelecek ve mahkemede değerlendirilecek her türlü ihbarı da severek alırız.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...