Tgrt Haber
22 May 2021 13:44

Almanya'dan Türklere aşı şartı

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Biontech aşısı olan Türk vatandaşlarının ülkeye turistik ziyarette bulunabileceğini duyurdu.

Almanya'dan Türklere aşı şartı
almanya,,türkiye,,aşı,,turist,

Türk vatandaşlarının Almanya’ya turistik olarak gidip gidemeyeceği ile ilgili Almanya’dan bir açıklama geldi. Açıklamaya göre iki doz Biontech aşısı yaptırmak Almanya’ya gidebilmek için yeterli olacak.

"BIONTECH AŞILI TÜRKLER GELEBİLİR"

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Türklerin Almanya’ya girebilmek için yerine getirmesi gereken şartı açıkladı. Alman Bakan, “İki doz Biontech aşısı yaptırmış olmak şartıyla Almanya’ya turistik ziyarette bulunabilecek”  dedi.

SINOVAC ONAY ALMADI

Peki Türkiye’de Çin aşısıyla aşılananlar Almanya’ya girebilecek mi? sorusuna ise Alman bakan şu cevabı verdi: AB’de kullanım onayı almış bir aşı maddesiyle aşılanması tamamlanmış olanlar, test yaptırmak ve ayrıca karantinaya girmek zorunda değil. Yani bu, Biontech ile aşılananlar için geçerlidir. Sinovac aşı maddesi bugüne dek henüz AB’de kullanım onayı almadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...