Tgrt Haber

Almanya'dan yeni Ukrayna kararı: Kiev'i destekleriz ama artık silah vermeyeceğiz

21 Temmuz 2022 15:07 - Güncelleme : 21 Temmuz 2022 15:27
Almanya'dan yeni Ukrayna kararı: Kiev'i destekleriz ama artık silah vermeyeceğiz
almanya,ukrayna

Rusya'nın işgali altındaki Ukrayna'ya bir dönem yeterli silah desteği sağlamadığı için eleştirilen Almanya'dan yeni karar çıktı. Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, gelecekte Kiev'i desteklemeye hazır olduklarını fakat artık silah desteği sağlamayacaklarını açıkladı. 

Almanya'nın Mullheim şehrini ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı Christine Lambrecht, yeni Ukrayna kararını açıkladı. Lambrecht, geçen ay Almanya'nın, Panzerhaubitze 2000 gibi son teknoloji ağır silahlardan bazıları da dahil olmak üzere, ilk tur silahların Ukrayna'ya teslim ettiğini söyledi. Ardından ise Ukrayna'ya daha fazla silah desteği sağlamayacaklarını belirtti. Alman bakan sözlerine şöyle devam etti:

"Daha fazlasını veremeyiz, bunu çok net bir şekilde söyleyeceğim. Ukraynalı meslektaşım da bunun farkında. Ukrayna'ya daha fazlasını veremem” dedi. 

Öte yandan Almanya, Ukrayna'nın işgalinin ilk başlarında silah desteği sağlamamakla eleştirildi. Hem Ukraynalı hem de Polonyalı yetkililer, “fazla vaatte bulunmak ve yetersiz teslim” ve Ukrayna'ya yeterince yardım etmemek” gibi suçlamalarda bulundu.

SCHOLZ: DÖNGÜSEL DEĞİŞİM İLKESİ ÇERÇEVESİNDE DESTEK DEVAM EDECEK

Almanya'nın Ukrayna'ya yaptığı yardımları değerlendiren, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'in Ukrayna'yı “döngüsel değişim” ilkesi çerçevesinde desteklemeye devam edeceğini doğruladı. Plana göre, Doğu Avrupa ülkeleri Sovyet döneminden kalma askeri envanterlerini Ukrayna'ya bağışlıyor ve karşılığında Almanya'dan daha modern sistemler alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...