Tgrt Haber

Almanya'nın ardından Kanada da yeni göç programını açıkladı Türkiye de dahil

29 Haziran 2023 10:41 - Güncelleme : 29 Haziran 2023 11:00
Almanya'nın ardından Kanada da yeni göç programını açıkladı Türkiye de dahil
kanada,göçmen,

Almanya'nın ardından Kanada da harekete geçti, yeni göçmen programını açıkladı. Kanada, dünya genelinde bir alım yapacak, detayları bakanlar açıkladı. 

Almanya'nın yeni göç yasasının ardından Kanada da sağlık sektörü için benzer bir hamle yaptı. Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Sean Fraser ile Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos’un ortak yazılı açıklama yaptılar.

Açıklamada, ''Kanada’daki toplulukların sağlık çalışanlarına ihtiyacı var. Bu zorluğa yanıt vermeye yardımcı olmak için ekonomik göçmenlik programı Ekspres Giriş’te yeni değişiklikler yapıldı. Artık Kanada Hükümeti, belirli alanlardan belirli becerilere, eğitime veya dil becerisine sahip adaylara Kanada’da daimi ikamet başvurusunda bulunmaları için davetiye gönderecek'' ifadelerine yer verildi.

TOPLAM 2000 KİŞİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

Dünya genelinde doktor, hemşire, diş hekimi, eczacı, fizyoterapist, optometrist alınacağı, davetiye ile göçmen alımı kapsamında ilk olarak 500 kişinin çağrılacağı belirtildi.

Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada da uygulamanın 2. etabına 5 Temmuz’da başlanacağı ve 1.500 sağlık çalışanının başvuruya davet edileceği kaydedildi.

Uygulamanın detayları ise Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanlığının resmi internet sitesinde yer aldı.

Öte yandan ülke genelinde ameliyatlar için en erken 6 ay sonraya gün verilirken, acil servislerde bile 8 saati aşan uzun bekleme süreleri yoğun eleştirilere neden oluyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Harun Aydemir 30 Haziran 2023 12:11

Başvuru formuna nerden ulaşabilirim

Sonraki Haber Yükleniyor...