Tgrt Haber

Almanya’nın Nürnberg kentinde acil durum ilan edildi

09 Şubat 2021 13:22
Almanya’nın Nürnberg kentinde acil durum ilan edildi
almanya,

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Nürnberg kentinde elektrik santralinde yangın çıkmasının ardından acil durum ilan edildi.

Almanya’nın Bavyera eyaletinin Nürnberg kentinde N-Ergie şirketi tarafından işletilen elektrik santralinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Enerji Santralinin birinci katında çıkan yangında alevler 80 metre yüksekliğe kadar ulaştı. İtfaiye ekipleri yangını yaklaşık 2 saatte kontrol altına aldı.
Yangın nedeniyle elektrik santralinin hizmet dışı kalmasından merkezi ısıtma sistemi de etkilendi. Hava sıcaklığının eksi 7 derece olduğu kentte 15 bin kişiye sağlanan sıcak su ve ısıtma sistemleri çalışamaz hale geldi. Yaşanan olumsuz durumun ardından kentte acil durum ilan edildi.
N-Ergie tarafından yangının ardından yapılan açılmada enerji kesintisinden Röthenbach ve Gebersdorf semtlerinin etkilendiği belirtilerek sıcak su ve ısıtma sistemlerinin tasarruflu kullanılması çağrısı yapıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...