Tgrt Haber
23 Mart 2015 17:24

Almanya'nın Yunanistan düşmanlığı tırmanıyor

Tsipras'ın önderliğindeki radikal sol Syriza partisinin Yunanistan'da iktidara gelmesinden bu yana iki ülke politikacıları arasında giderek tırmanan bir söz düellosu yaşanıyor ve Alman halkı içinde Yunanistan'ı aşağılama eğilimi hızla artıyor.

Almanya'nın Yunanistan düşmanlığı tırmanıyor
almanya,

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Yunan mevkidaşı Aleksis Tsipras bugün Berlin'de bir araya geldiklerinde sadece Yunanistan'ın mali sorunlarını değil, iki ülke arasındaki gergin ilişkiyi de konuşacak.

YUNANİSTAN'I AŞAĞILAMA EĞİLİMİ HIZLA ARTIYOR

Tsipras'ın önderliğindeki radikal sol Syriza partisinin Yunanistan'da iktidara gelmesinden bu yana iki ülke politikacıları arasında giderek tırmanan bir söz düellosu yaşanıyor ve Alman halkı içinde Yunanistan'ı aşağılama eğilimi hızla artıyor.

Syriza 25 Ocak'ta yapılan genel seçimi kazandığında Alman siyaseti önce temkinli bir yaklaşım gösterdi.

Almanya Başbakanı Merkel Tsipras'a gönderdiği bir telgrafta, "gelecekteki işbirliğinin, iki halk arasında geleneksel olarak iyi ve derin olan dostluğu daha da güçlendireceğini" umduğunu bildirdi.

"YUNANİSTAN'A HİÇBİR DAYATMADA BULUNULMAYACAK"

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble de ilk açıklamasında, "Yunanistan'a hiçbir dayatmada bulunmayacaklarını" duyurdu.

Ancak bunları kuşku içeren açıklamalar izledi.

Özellikle Merkel'in koalisyon ortağı sosyal demokratlar Yunanistan'a karşı sert bir tavır sergiledi.

Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) lideri Sigmar Gabriel gelecekteki yardımları Yunanistan'ın borçlarını azaltma çabasını sürdürmesine bağlayıp, Yunan hükümetine üstü kapalı, "borç silme talebinizden vazgeçin" mesajı verdi.

SPD Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann da, "gelecekte karşılıksız yardım olmayacak" dedi.

Bu ilk açıklamalarla iki ülke arasında giderek tırmanan sözlü bir gerilim başladı.
Yunan politikacılar sık sık Almanya'nın 2. Dünya Savaşı'nda ülkelerinde gerçekleştirdiği katliamları hatırlatır oldu.

Alman politikacılar ise çok kısa sürede Atina'daki yeni hükümetin güvenilmez, özellikle Maliye Bakanı Yanis Varufakis'in "ukala, beceriksiz ve bilgisiz" olduğundan söz etmeye başladı.

Örneğin, muhafazakârların Avrupa Parlamentosu'ndaki Grup Başkanı Manfred Weber, "Yunanlıların seçim yalanları için para ödemeyeceğiz" ifadesini kullanırken, Maliye Bakanı Schaeuble de ilk tavrını değiştirerek, "üçüncü bir yardım paketi çok ağır koşullara bağlanmalı" dedi.

Alman politikacılar, Yunan hükümetinin temsilcilerinin kendilerine hep hakaret ettiği izlenimine de sahip.
Geçtiğimiz hafta yapılan bir kamuoyu yoklaması da Alman kamuoyunun Yunanistan'a bakışının ne kadar olumsuz olduğunu sergiledi.

Ankete göre, Almanların yüzde 59'u Yunanistan'ın Euro'dan çıkarılmasını istiyor.
Bu rakamın özellikle 45 yaşının üzerindeki Almanlar arasında daha yüksek olduğu dikkat çekiyor.

Almanlarda Yunan halkına karşı oluşan olumsuz duyguları siyasi sömürü konusu yapmaya çalışan ise, AB karşıtlığıyla tanınan ve Almanya İçin Seçenek (AfD) adını taşıyan parti.

AfD, "Alman hükümeti bizim çocuklarımızdan tasarruf ettiği parayı Yunanistan'ın ardından fırlatıyor" diyor ve Almanya'nın derhal Euro'yu terk etmesini talep ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...