Tgrt Haber
18 Eylül 2021 09:30

Amatör astronotundan ilk görüntüleri çıktı

NASA’nın uzay taşımacılığından sorumlu SpaceX tarafından uzaya gönderilen ve tamamı sivillerden oluşan astronotlardan ilk fotoğraflar paylaşıldı.

Amatör astronotundan ilk görüntüleri çıktı
astronot,NASA,SpaceX

ABD’nin uzay programını yöneten NASA’nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden, Milyarder iş adamı Jared Isaacman’in yanı sıra Hayley Arceneaux (29), Sian Proctor (51) ve Chris Sembroski'nin (42) yer aldığı Dragon kapsülü 16 Eylül'de fırlatıldı. 3 günlük uzay yolculuğu süresince ‘uzay turistleri’ olarak adlandırılan ekipten, ilk görseller paylaşıldı.

90 DAKİKA DÜNYA’DA TUR ATACAKLAR

Astronotların, Dünya yörüngesindeki seyahatlerinin sonunda ABD’nin Florida kıyılarına inmesi planlanıyor. Her 90 dakikada Dünya etrafında bir tur atacakları ifade edildi. Kapsülün kontrolü otomatik olarak dünyadan sağlansa da beklenmedik bir duruma karşı, amatör astronotlar uçuş öncesi yaklaşık 6 aylık bir eğitimden geçti. Isaacman’in  kanser ile mücadele eden çocuklar için yaklaşık 100 milyon dolar bağışta bulunduğu öğrenildi. Yolculuk sonrasında ise  100 milyon dolar daha bağış toplamayı hedeflediği açıklandı.

Amatör astronotundan ilk görüntüleri çıktı

Amatör astronotundan ilk görüntüleri çıktı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...