Tgrt Haber

AP, aşı pasaportu hakkında kararını verdi

30 Nisan 2021 08:25
AP, aşı pasaportu hakkında kararını verdi
avrupa parlamentosu,,AP,,aşı pasaportu,,AB Kovid-19 Sertifikası,,Dijital Yeşil Sertifika,

AB’nin onaylamadığı aşıları yaptıranlar Avrupa’ya seyahat edebilecek mi? Avrupa Parlamentosu kararını verdi. Geçerli olan aşılar Pfizer/Biontech, Johnson and Johnson, Moderna ve AstraZeneca olacak. Sputnik V ve Sinovac listede yer almadı.

AB’nin onaylamadığı aşıları yaptıranlar Avrupa’ya seyahat edebilecek mi? Avrupa Parlamentosu kararını verdi. Geçerli olan aşılar Pfizer/Biontech, Johnson and Johnson,  Moderna ve AstraZeneca olacak. Sputnik V ve Sinovac listede yer almadı.

DÖRT AŞIYA ONAY ÇIKTI
Avrupa Parlamentosu aşı pasaportu için kararını verdi. Pfizer/Biontech, Johnson and Johnson, Moderna ve AstraZeneca’ya onay çıktı. Bu aşıları olanlar Avrupa’ya seyahat edebilecek.

SINOVAC VE SPUTNIK LİSTEDE YOK
Rusya’nın Sputnik V ve Çin’in Sinovac aşısı listede yer almadı.

Aşı pasaportuna 'Dijital Yeşil Sertifika' ve 'AB Kovid-19 Sertifikası' adı verilecek. Belgede, aşı olanların aşı bilgileri ya da yakın zamanda alınmış negatif test sonucu veya daha önce hastalığı geçirip geçirmediklerine dair bilginin bulunması gerektiği kararlaştırıldı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün acil kullanım onayı verdiği aşıları olanlara, AB ülkelerinde verilen sertifikaların da tanınıp tanınmayacağına her ülkenin kendisinin karar vermesi konusunda ise uzlaşıldı.

Düzenlemenin Haziran ayında kesinleşerek son halini alması bekleniyor.

TÜRKLER NASIL ETKİLENECEK?
AB ülkelerine gitmek isteyen Türk vatandaşları da isterlerse sertifika talebinde bulunabilecek. Ancak sertifika, AB’ye seyahat için zorunlu değil. Sertifikası olmayan Türk vatandaşları da ilgili ülkelerdeki negatif test vb kuralları yerine getirerek AB’ye seyahat edebilecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...