Tgrt Haber
09 Mart 2014 16:43

Ashton İran için garanti veremedi

Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, İran ile nükleer programı konusunda nihai anlaşmanın sağlanabileceğinin garantisinin olmadığını belirtti.

Ashton İran için garanti veremedi
ab, ashton, iran, anlaşma, garanti,

Resmi ziyaret için İran’da bulunan Ashton, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile müzakerelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Agence France-Presse’in verdiği habere göre Ashton, “Geçici anlaşma gerçekten de önemli. Ancak nihai kapsamlı anlaşma daha da önemli. Sağlanması oldukça zor, ek çabalar gerektiriyor ve sağlanabileceğinin garantisi yok.” dedi. Ashton, İran yönetimiyle müzakerelerde bulunmak için dün Tahran’a geldi. Başkanlık ettiği Avrupa heyetini havalimanınd a İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı karşıladı. Ashton, ayrıca İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve eski Dışişleri Bakanı Aliekber Vilayeti ile görüşecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...