Tgrt Haber
25 Temmuz 2022 10:13 - Güncelleme : 25 Temmuz 2022 11:07

Asya'da savaş sesleri! Çin jetleri havadan, tank ve obüsler karadan Hindistan sınırında

Hindistan, Çin ordusuna ait savaş uçaklarının ihtilaflı bölge olan doğu Ladakh bölgesinde uçuşlar yaptığını iddia etti. Dünyanın en büyük ordularına sahip ülkelerin savaş hazırlığında olduğu iddiası bölge ve dünya ülkelerini tedirgin etti. öte yandan iki ülke arasında, iki yıl önce yaşanan çatışmada 20 Hint askeri yaşamını yitirirken Çin 4 askerinin öldüğünü bildirmişti.

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
Asya'da savaş sesleri! Çin jetleri havadan, tank ve obüsler karadan Hindistan sınırında
Çin,Hindistan,sınır,savaş,çatışma

Hindistan'ın Çin jetlerinin sınıra yakın bölgede uçtuğunu iddia etmesi, bölge ve dünya ülkelerinde tedirginliğe neden oldu.

Hindistan basınının hükümet kaynaklarından aktardığı bilgilere göre, Çin savaş uçaklarının belirsiz sınır hattını tanımlayan Fiili Kontrol Hattı'na (LAC) yakın uçtuğu bildirildi. Bu durumun ayrıca 10 kilometrelik Güven Artırıcı Tedbir (CBM) hattının ihlal ettiği de belirtildi.

Gerginliğin olduğun iki ülke arasında Himalayalar'daki sınır ihtilafının çözümü için geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen 16. tur görüşmelerinden sonra Çin savaş uçaklarının yakın uçuşlarına devam ettiği bildirildi.

Öte yandan taraflar 18 Temmuz’da Moldo-Çuşul hudut noktasında gerçekleştirdikleri görüşmelerde, sahada güvenliğin ve istikrarının sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını duyurmuştu.

2020'DE ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

İki yıl önce iki üke arasında Galvan vadisinde gerginlik çıkmış ve çatışmada 20 Hint askeri yaşamını yitirmişti. Çin ise 4 askerinin öldüğünü açıklamıştı. Hindistan, Çin jetlerine karşı füze savunma sistemi, Çin ise obüsler ve tanklar konuşlandırmıştı.

Yaşanan bu gerginlik, dünyanın en büyük ordularına sahip ülkelerin kamuoylarındaki "savaş" söylemleriyle daha da artmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...