Tgrt Haber

Avrupa’da enerji krizine ‘’güneş paneli’’ önlemi: Talep giderek artıyor!

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
21 Eylül 2022 21:14 - Güncelleme : 21 Eylül 2022 21:44
Avrupa’da enerji krizine ‘’güneş paneli’’ önlemi: Talep giderek artıyor!
enerji krizi,güneş paneli,rusya

Artan enerji krizine karşı Avrupa, çözümü alternatif yollarda arıyor. Bunlardan biri de güneş panelleri. Avrupa, yenilenebilir enerjiye yöneliyor. İşte detaylar…

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın krizi giderek büyüyor. Putin, tüm riskleri alarak kararından vazgeçmezken, bunun olumsuzlukları ise yeni krizin eşiğine sokuyor. Bu sıkıntılardan biri de doğalgaz. İki ülkenin devam eden savaşları, Avrupa’da enerji krizinin de kapısını çaldı.

Rusya'dan doğalgaz ve petrol ithalatının kesilmesi büyük enerji açığına sebep olurken, alternatif enerji kaynaklarına yönelimisehızlandı. Enerji endüstrisi danışmanlık şirketi Infolink, yayımladığı bir raporda 2022'nin ilk 7 ayında Çin'den Avrupa ülkelerine toplam 51,5 gigavat kapasiteye sahip fotovoltaik güneş enerjisi panelinin ihraç edildiğini kaydetti.

ÇİN’DEKİ GÜNEŞ PANELLERİNE YOĞUN İLGİ

Caixin'in aktardığına göre, raporda, güneş enerjisi üreten panellerin ihracatının ocak-temmuz aylarında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,9 arttığı gösteriliyor.

Birkaç aydır devam eden Ukrayna-Rusya savaşıyla Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattı üzerinden Avrupa'ya günlük doğalgaz sevkiyat kapasitesini düşürmüş, eylül başında ise tamamen durdurma kararı aldı.

Avrupa’da enerji krizine ‘’güneş paneli’’ önlemi: Talep giderek artıyor!

Enerji ithalatında büyük oranda Rusya'ya bağımlı Avrupa ülkeleri gaz akışını durdurma kararı sonrasında bir enerji kriziyle karşı karşıya kaldı.

ÇÖZÜM, YENİLENEBİLİR ENERJİDE ARANIYOR

Enerji konularında çalışan düşünce kuruluşu Ember'in derlediği verilere göre, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde güneş enerjisiyle üretilen elektrik miktarı, mayıs-ağustos aylarında geçen yıla göre yüzde 28 artarak saatte 99,4 teravat/saate ulaştı.

AB, mayısta açıkladığı yenilenebilir enerji planında, 2020 sonunda 136 gigavat olan kurulu güneş enerjisi kapasitesini 2025'te iki katına çıkarmayı, 2030'a gelindiğinde ise 600 gigavat kapasiteye ulaşmayı hedeflediğini bildirmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...