Tgrt Haber
04 Nisan 2022 21:57 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 00:20

Avrupa'da Kinder Sürpriz alarmı: Onlarca çocuğa bulaştı, tüm yumurtalar toplandı

Çocuklar arasında oldukça popüler olan, Türkiye'de de satılan dışı çikolatayla kaplı, içinde oyuncak saklı 'Kinder Sürpriz' yumurtaları Avrupa'yı alarma geçirdi. İngiltere'de satılan yumurtalarla bağlantılı salgında salmonella bulaştığı ortaya çıktı. 60'tan fazla çocukta görülen vakaların ardından yumurtalar acil kararla toplatıldı.

Avrupa'da Kinder Sürpriz alarmı: Onlarca çocuğa bulaştı, tüm yumurtalar toplandı

İngiltere'de satışa sunulan Kinder Sürpriz yumurtalarıyla bağlantılı bir salgında onlarca çocuğa salmonella bulaştığı açıklandı. İngiltere Gıda Standartları Ajansı (FSA) skandala ilişkin soruşturma başlatıldığını açıklarken, yumurtaları üreten çikolata firması Ferrero ise tedbir amaçlı ürünleri geri çağırma kararı aldı.

Salmanolla salgınıyla bağlantısı olabileceği gerekçesiyle geri çağrılan ürünlerin, son kullanma tarihi 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 arasında olan 2 partiyi kapsadığı belirtildi.

PASKALYA ÖNCESİ ALARM

FSA yetkilisi Tina Potter, "Özellikle Paskalya yaklaşırken, bu ürünlerin küçük çocuklar arasında popüler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle ebeveynleri ve çocukların velilerini, evlerindeki ürünlerin geri çağırmadan etkilenip etkilenmediğini kontrol etmeye çağırıyoruz" dedi.

Kinder Sürpriz'i üreten Ferrero şirketi de açıklamasında bu son kullanma tarihlerini içeren ürünlerin yenilmemesi ve geri gönderilmesini istedi.

İngiltere'de herhangi bir can kaybı görülmezken, toplam 63 vakanın çoğunun 5-6 yaş çocuklardan oluştuğu ifade edildi.

5 ÜLKEDE DAHA GÖRÜLDÜ

İngiltere'nin yanı sıra İrlanda, Fransa, Almanya, İsveç ve Hollanda'da salmonella vakaları görüldüğü ve yumurtaların Belçika'da üretildiği açıklandı.

Salmonellanın belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş yer alıyor. Vakaların çoğunda birkaç gün içinde belirtiler ortadan kalkarken, özellikle küçük yaştakiler ve bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin zaman zaman hastaneye kaldırılması gerekebiliyor.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...