Tgrt Haber
18 May 2021 17:58

Avusturya'da İsrail bayrakları sessiz sedasız indirildi

Avusturya'da İsrail ile dayanışma amacıyla devlet binalarına İsrail bayrakları çekilmişti. Bayraklar yoğun tepkiler üzerine kaldırıldı.

Avusturya'da İsrail bayrakları sessiz sedasız indirildi
Avustruya,,İsrail,,bayrak

Avusturya'da Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı binalarına çekilen İsrail bayrakları, bugün herhangi bir açıklama yapılmadan indirildi.

ANAYASANIN TARAFSIZLIK İLKESİNE TERS

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, akademisyen ve siyasetçi, Başbakan Sebastian Kurz'un, İsrail bayrağını Başbakanlık binasına çekerek bölgede savaşan taraflardan birine açık destek vermesine, anayasanın tarafsızlık ilkesine ters düştüğü gerekçesiyle tepki göstermişti.

TÜRKİYE VE ÇOK SAYIDA ÜLKENİN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Başbakan Kurz, Twitter'dan 14 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, İsrail ile dayanışma amacıyla bu ülkenin bayrağının Başbakanlık binasına çekildiğini duyurmuştu.

Kurz'un, Filistin'e yönelik saldırılarını yoğunlaştıran İsrail'e açık desteği, başta Türkiye olmak üzere çeşitli ülkelerin tepkisine neden olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...