Tgrt Haber
18 Nisan 2024 17:27 - Güncelleme : 18 Nisan 2024 18:13

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşmasında son durum

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşmasında son durum TGRT Haber'de Emre Diner'e açıkladı. Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış sürecinde önemli adımlar atıldığını söyleyen Hacızade, Ermenistan'dan gerekli adımların atılmasını umduklarını dile getirdi. 

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber

Karabağ'da önemli ve kritik günler geçiyor. Bir yandan Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkiler derken, Fransa'nın Ermenistan'a silah desteği gibi kritik gelişmeler yaşanıyor. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış yakın mı? Azerbaycan Dışişleri Sözcüsü TGRT Haber'de soruları cevapladı. 

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ayhan Hacızade'nin yaptığı açıklamalara göre, Azerbaycan ve Ermenistan arasında barış sürecinde önemli adımlar atıldı. Sözcü Hacızade, 17 Şubat'ta Münih'te düzenlenen toplantıda iki ülke liderlerinin bir araya geldiği ve normalleşme sürecini ele aldıkları belirtildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış anlaşmasında son durum - 1. Resim

Ayrıca, 44 günlük Karabağ Savaşı sonrası hala Ermenistan işgali altında bulunan 8 Azerbaycan köyünün durumuna da değinen Hacızade, bu köylerin geri verilmesi konusunda Ermenistan'dan gerekli adımların atılmasını umduklarını dile getirdi. 

Dışişleri sözcüsü Ayhan Hacızade'nin açıklamalarından satır başları şöyle:

"Azerbaycan, Ermenistan ile barış anlaşmasına sadıktır. 17 Şubat'ta Münih'te iki ülke liderleri arasında buluşma gerçekleştirildi. Bu görüşme kapsamında normalleşme meselesi masaya yatırıldı. Bundan sonra 28 ve 29 Şubat ayında Berlin'de Dışişleri bakanları arasında toplantı gerçekleştirildi. Gelişme tam aşamada ilerleyeceği gibi bir konuma gelmesi söz konusu değil. İlerleme kaydediliyor. Berlin'deki görüşmeler meselelerin müzakere edilmesi açısından çok önemli bir görüşme oldu. Açık müzakerelere varıldı." 

"ERMENİSTAN İŞGALİNDE OLAN 8 KÖY VAR"

Hacızade, 44 günlük Karabağ savaşının ardından iade edilmeyen 8 köyün ne zaman iade edileceğine ilişkin, "Hala Ermenistan işgali altında bulunuyor. Ümit ediyoruz ki bu köylerin geri verilmesi konusunda Ermenistan gerekli adımları atacaktır. İlk başta 4 köyün geri iade edilmesi konusunda olumlu istişarelerde bulunuyoruz ama ümit ediyoruz ki bu mesele hızlıca sonuçlanacak ve işgal altındaki Azerbaycan köyleri geri alınacaktır." dedi. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...