Tgrt Haber
08 May 2023 10:24 - Güncelleme : 08 May 2023 10:39

Azerbaycan'da 801 mahkuma af! Aralarında iki Türk de var

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusal lider Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı nedeniyle 801 mahkuma af çıkardı.

Azerbaycan'da 801 mahkuma af! Aralarında iki Türk de var
Aliyev,Azerbaycan,Af

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 801 mahkum için af kararı alındı. Karar  ülkenin ulusal lideri ve İlham Alyiev'in babası Haydar Aliyev'in doğumunun 100. yılı nedeniyle verildi.

Cumhurbaşkanlığı, Aliyev'in bazı mahkumların, mahkum ailelerinin, kamu baş denetçisinin ve insan hakları örgütlerinin kendisine yaptığı başvuruları değerlendirdiğini ve af genelgesine imza attığıni duyurdu.

TARİHİN EN BÜYÜK AF GENELGESİ

Genelgede, aralarında Gürcistan, Çin ve Rusya gibi ülkelerden yabancı mahkumların da bulunduğu 801 kişinin ismine yer verildi. Listede, 2 Türk vatandaşının da ismi yer aldı.

Açıklamada, genelgenin, uygulandığı kişi sayısı bakımından bağımsız Azerbaycan tarihinde kabul edilen en büyük af genelgesi olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...