Tgrt Haber
18 Ağustos 2021 16:47

Son dakika! Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de ortaya çıktı

Son dakika haberi: Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı, Taliban'ın Kabil'e girmesinin ardından ülkeden kaçan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesi insani gerekçelerle ülkeye kabul edildiğini duyurdu.

Son dakika!  Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani BAE'de ortaya çıktı
eşref gani,afganistan,bae,taliban

Başkent Kabil'e Taliban'ın girmesinin ardından apar topar ülkeyi terkeden ve Afgan ordusuna direnme emri vermediği için eleştirilerin hedefi olan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesinin Birmeşik Arap Emirlikleri'ne sığındığı ortaya çıktı. Aylar önce 'Halkımın yanında savaşacağım" açıklaması yapan ancak içi para dolu helikopterle ülkeyi terk ettiği ileri sürülen Gani için BAE Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan açıklamalada şu ifadelere yer verildi:

"BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, BAE'nin Cumhurbaşkanı Eşref Ghani ve ailesini insani gerekçelerle ülkeye kabul ettiğini doğruladı." 

Gani'nin Afganistan'dan kaçarak Umman'a gittiği iddia edilmişti.

ÜLKEYİ TERK ETMESİ BÜYÜK TEPKİ TOPLADI

Afganistan'ın başkenti Kabil'in Taliban'ın kontrolüne girmesiyle ülkeden ayrılan Merkez Bankası Başkanı Ecmal Ahmedi, olaylara hazırlık yapmadığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Eşref Gani'ye tepki göstermişti. Ülkeden ayrıldıktan sonra Twitter hesabından yaşadıklarını anlatan Ahmedi, Afgan liderlerin bu süreçte hiç bir planlama yapmadığını söyledi. 

2014'te Cumhurbaşkanı seçilen Gani, aylar önce ülkesini terk etmeyeceğine yönelik açıklama yapmıştı. Görevini bırakıp bırakmayacağına yönelik bir soruya "Hayır, savaşta başkomutanım. Halkımı terk etmeyeceğim. Ülkem için ölmeye razıyım" karşılığını vermişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...