Tgrt Haber
09 Kasım 2021 20:49

BAE’den 10 yıl sonra ilk! Esad ile üst düzey ziyaret

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan'ın, Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir araya geldiği açıklandı.

BAE’den 10 yıl sonra ilk! Esad ile üst düzey ziyaret
BAE,Esad,suriye,

Suriye’de iç savaş 10 yılı geride bıraktı. Yaşanan iç savaş nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken, milyonlarca Suriyeli ise ülkesini terk ederek mülteci konumuna düştü. Yaşanan iç savaşın ardından Birleşik Arap Emirlikleri’nden Esad’a ilk üst düzey ziyaret geldi.  Suriye Devlet Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed El Nahyan'ın, Devlet Başkanı Beşar Esad ile Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldiği belirtildi. 

GÖRÜŞMEDE “İŞBİRLİĞİ” MESAJI

Gerçekleşen bu görüşmenin, iki ülke arasındaki bağların geliştiğinin bir işareti olduğunu belirten Başkanlık, düzenlenen bir toplantıda El Nahyan liderliğindeki BAE heyetinin, Suriyeli mevkidaşlarıyla ikili ilişkiler ve işbirliği konularını masaya yatırdığını kaydetti. Suriye Devlet Başkanlığı, katılımcıların "özellikle bu sektörlerdeki yatırım ortaklıklarını güçlendirmek için hayati sektörlerde bu işbirliği için yeni ufuklar keşfetmeyi" ele aldıklarını bildirdi. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...