Tgrt Haber
05 Nisan 2017 22:44

'Balkanlar'da barış, İngiltere için önemli'

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Avrupa'dan değil, AB'den ayrıldıklarını vurgulayarak, "Balkanlar'da barış ve istikrar bizim için önemli." dedi.

'Balkanlar'da barış, İngiltere için önemli'
balkanlar, barış,

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki temasları kapsamında mevkidaşı İgor Crnadak ile görüştü.

İngiliz bakan, görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, Bosna Hersek ile uzun vadede ilişkilerini geliştirmek istediklerini aktararak, Bosna Hersek'in AB'ye üyelik sürecindeki reformları gerçekleştirmesi için destek olacaklarını ifade etti.

"Biz AB'den ayrılıyoruz, ancak Avrupa'dan ayrılmıyoruz"

Bosna Hersek ve bölgede barışının İngiltere için önemli olduğunu belirten Johnson,"Biz AB'den ayrılıyoruz, ancak Avrupa'dan ayrılmıyoruz. Balkanlar'da barış ve istikrar bizim için önemli." ifadelerini kullandı.

Johnson, iki ülke arasında güçlendirilmesi gereken birçok alan olduğunu söyleyerek, "Gençlere iş bulma umudu verildiğinde ülkedeki siyasi sorunlar da kendiliğinden yok olur. Bu nedenle ekonominin geliştirilmesi kilit öneme sahip." dedi.

Bosna Hersek'te yeni istihdam alanları oluşturulması için İngiltere'nin burada daha fazla yatırım yapacağını kaydeden Johnson, İngiltere'de daha çok Bosna Hersek ürünü görmek istediklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...