Tgrt Haber

Bangladeş'te Türkiye'deki deprem nedeniyle ulusal yas ilan edildi

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
08 Şubat 2023 18:45 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 19:07
Kahramanmaraş,Deprem,Deprem bölgesi,Bangladeş,Suriye,Enkaz,Ulusal yas

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tek yürek enkaz altındakileri kurtarmaya çalışırken yabancı ülkelerden de destek ekipleri ve taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Bazı ülkeler de ise deprem felaketi sonrası Bangladeş'te de ulusal yas ilan edildi.

Tüm Türkiye'yi hüzne boğan Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremde binlerce bina yerle bir oldu. Gaziantep, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Mersin ve birçok ilde hissedilen şiddetli sarsıntının ardından enkaza dönen binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta kurulan çadırkenti ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra en fazla yıkımın görüldüğü Hatay'a gitti. Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, depremde hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 9 bin 57'ye yükseldiğini açıkladı. 

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve Suriye'de de hasara neden depremlerin ardından Türkiye ve Suriye'ye dünyadan destek gelmeye devam ediyor. Bangladeş hükümeti, Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için bir günlük ulusal yas ilan etti.

BAYRAKLAR YARIYA İNDİRİLECEK

Bangladeş'te yarın için ulusal yas ilan edilmesinin ardından başta kamu ve eğitim kurumları olmak üzere özel kurumlar ve dış temsilciliklerde bulunan Bangladeş bayrakları yarıya çekilecek. Öte yandan, Bangladeş'te cuma namazında Türkiye için dua edilecek.

BANGLADEŞ'TEN 46 KİŞİLİK EKİP YOLA ÇIKIYOR

Bangladeş Servisler Arası Halkla İlişkiler (ISPR) tarafından yapılan açıklamada, 24 ordu üyesi, 10 sağlıkçı ve 12 itfaiyeciden oluşan 46 kişilik bir yardım ekibinin Türkiye'ye gideceği kaydedildi.

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
sadunk13 Şubat 2023 01:05

vay helal la. bizimkiler yarıya çekmiyor bunlar çekiyor hayret

Sonraki Haber Yükleniyor...