Tgrt Haber
04 Ocak 2022 14:37

Banka müşterilerine para saçtı üstelik toplam 176 milyon dolar

İngiltere'deki bir banka skandal bir hataya imza atıp binlerce kişiye 176 milyon dolar dağıttı. Hatanın fark edilmesiyle para toplanmaya başlandı.

Banka müşterilerine para saçtı üstelik toplam 176 milyon dolar
ingiltere,,banka,,dolar,

İngiltere'deki Santander bankasının sisteminde bir aksaklık yaşandı. Bu aksaklık ise binlerce banka müşterisinin kısa süreli bir sevinç yaşamasına neden oldu. Yaşanan aksaklık dolayısıyla 75 bin kadar kişinin hesaplarına fazladan para yatırıldı. Banka Santander'in teknik hatayla dağıttığı paranın toplamının ise 176 milyon dolar olduğu bildirildi. 

Banka, şirket ödemelerinin bir kısmının yanlışlıkla bireysel hesaplara yapıldığını tespit etti. Ardından ise paraları geri toplamaya başladı. Santander İngiltere'den yapılan açıklamada bireysel müşterilerin maddi olarak zarara uğramadığı belirtildi.

 

Banka müşterilerine para saçtı üstelik toplam 176 milyon dolar

ABD'DE BİR KİŞİ BU NEDENLE TUTUKLANMIŞTI

Öte yandan geçen yıl ABD'de bir kadın kendisine yatan parayı harcadığı için tutuklanmıştı. Kelyn Spadoni adındaki kadın, 80 dolar yerine 1.2 milyon dolar görmüş ve hiçbir şey olmamış gibi parayı harcamaya başlamıştı. Spadoni, parayla hemen ev ve araba alarak yaptığı harcamaların ardından ise parayı iade etmeyi kabul etmemişti. Spadoni, banka dolandırıcılığı ve parasal fonların yasadışı aktarımıyla suçlanmıştı. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...