Tgrt Haber

'Başparmak yukarı' emojisiyle verdiği cevaba on binlerce dolarlık ceza!

20 Temmuz 2023 09:59 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 11:05
'Başparmak yukarı' emojisiyle verdiği cevaba on binlerce dolarlık ceza!
whatsapp,emoji,ceza

Kanada'da bir çiftçinin başı WhatsApp emojisi yüzünden belaya girdi. ''Lütfen keten sözleşmesini onaylayın'' mesajına 'başparmak yukarı' emojisiyle cevap veren çiftçi, teslimatı doğru tarihte yapmayınca on binlerce dolar ceza ödedi.

Kanada'da hayatını idame ettiren çiftçi Achter, kendisine gelen ''Lütfen keten sözleşmesini onaylayın'' mesajına 'başparmak yukarı' emojisiyle cevap verdi. Fakat keteni belirlenen tarihte teslim etmedi.

Sözleşmeyi gönderen Mickleborough, Achter ile daha önce uzun süreli bir iş ilişkisi olduğunu, çiftçinin geçmişte metin mesajlarıyla sözleşmeleri kabul ettiğini belirtti. Bu yüzden Achter'in emojili cevabını, sözleşmeyi onayladığı şeklinde yorumladı. Fakat Achter, yeminli ifadesinde 'başparmak yukarı' emojisini "sadece keten sözleşmesini aldığını teyit etmek" amacıyla kullandığını, bu hareketin sözleşmeyi kabul ettiğine dair bir onay olmadığını söyledi.

61 BİN DOLAR CEZA

Yine de, King's Bench Mahkemesi Yargıcı Timothy Keene, bu yılın Haziran ayında verdiği kararda, "onay veya teşvik ifade etmek için dijital iletişimde kullanılır" şeklindeki Dictionary.com tanımını temel alarak, Achter'in haksız olduğuna hükmetti.

Yargıç Keene, başparmak yukarı emojisinin geleneksel bir imza aracı olmasa da, bu durumda iki önemli işlevi olduğunu belirtti: Birincisi, çiftçinin cep telefonu numarasını kullanarak imza sahibini tanımlamak; ikincisi ise sözleşmenin kabul edildiğini bildirmek. Bu kararın sonucu olarak, çiftçi Achter'ın 61 bin dolar ödemesi kararlaştırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...