Tgrt Haber
02 Nisan 2022 10:27 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 10:39

Batı Şeria'da çatışma: İsrail güçleri 3 Filistinliyi öldürdü

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin yakınlarında 3 Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Geçtiğimiz bir hafta içinde İsrail'de 3 saldırı birden meydana geldi, 11 kişi hayatını kaybetti.
Geçtiğimiz bir hafta içinde İsrail'de 3 saldırı birden meydana geldi, 11 kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in işgali altındaki Batı Şeria'nın Cennin şehri yakınlarında İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet ile İsrail polisi unsurlarından oluşan ortak güç, Cenin yakınlarında 3 Filistinliyi gözaltına almak istedi. İsrail güçlerinin, kendilerine ateş açan Filistinlileri öldürdükleri bildirildi.

Öldürülen 3 Filistinlinin, daha önce Tulkerm'de silahlı saldırı düzenlediği ve ilerleyen günlerde de başka saldırılar düzenlemek için hazırlık yaptığı iddia edildi. Açıklamada ayrıca, söz konusu Filistinlilerin araçlarında silah ve el bombalarının bulunduğu öne sürüldü.

''İSRAİL GÜÇLERİ NAAŞLARI KAÇIRDI''

Filistin televizyonu, İsrail güçlerinin, Cenin yakınlarındaki Arrabe beldesi kavşağında 3 Filistinliyi "şehit ettiği"ni ifade etti. Filistin Kızılayında ambulans görevlisi olarak çalışan bir kişi ise İsrail güçlerinin, Filistinlilerin naaşlarını kaçırdığını aktardı.

 Öte yandan İsrail'in farklı kentlerinde 22-29 Mart'ta yaşanan 3 ayrı saldırıda toplam 11 İsrailli hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...