Tgrt Haber
11 Kasım 2021 16:18

Belarus çıtayı yükseltti: Göçmen tehdidine doğalgazı ekledi

Polonya-Belarus sınırındaki mülteci krizinde Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, çıtayı yükseltti, AB'yi doğalgazla tehdit etti.

Belarus çıtayı yükseltti: Göçmen tehdidine doğalgazı ekledi
belarus,polonya,avrupa birliği

Polonya ve Litvanya başta olmak üzere Avrupa Birliği (AB) ülkeleri tarafından Belarus-Polonya sınırındaki mülteci krizinden sorumlu tutulan Belarus, AB'nin yaptırımları artıracağız tehdidine karşılık doğalgaz boru hattı tehdidiyle karşılık verdi. 

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko düzenlediği toplantıda, mülteci krizine dair açıklamalarda bulundu:

"Yamal gaz boru hattı ile Belarus üzerinden Avrupa'ya gaz tedarik ediliyor. Geçtiğimiz günlerde Rusya'dan batıya gaz hacmi oldukça arttı. Avrupa'yı ısıtıyoruz, hala sınırı kapatacakları konusunda bizi tehdit ediyorlar.''

''Peki ya, biz gazı kapatırsak? Bu nedenle Polonya, Litvanya ve diğerlerine konuşmadan önce düşünmelerini tavsiye ederim. Bu onların bileceği iş ama Avrupalılar uyarılmalı. Eğer bizi sindirmek için kabul edilemez yaptırımlar uygulanırsa onlara cevap vermeliyiz. Nasıl cevap vermemiz gerektiğini 6 ay önce konuşmuştuk.''

Belarus çıtayı yükseltti: Göçmen tehdidine doğalgazı ekledi

Polonya askerlerinin Belarus yönüne ateş açtığını ve kendi taraflarına geçen mültecileri tekrar Belarus'a yolladığını iddia eden Lukaşenko, Polonya'nın bu tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

''RUSLARLA ANLAŞMAYA VARDIK, ŞAKAMIZ YOK''

Rusya ile yapılan Birlik Devletleri Anlaşması doğrultusunda Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ülke sınırlarına askeri birlik istediğini belirten Lukaşenko, anlaşma çerçevesinde dün Belarus üzerinde uçuş yapan Rus stratejik bombardıman uçağı üzerinden de komşu ülkeleri tehdit etti.

Belarus çıtayı yükseltti: Göçmen tehdidine doğalgazı ekledi

NATO ve Polonya'nın hareketlerini takip ettiklerini söyleyen Lukaşenko, şunları söyledi:

"Anlaşma doğrultusunda, Batı sınırındaki Belarus'un güney hattı boyunca, Moskova'dan Gomel'e, Vitebsk bölgesindeki Pastavy'ye, Pastavy'den Orsha’ya ve buradan Moskova'ya uçuyorlar. Baltık ülkeleri, Polonya ve Ukrayna halkası Rus ve Belarus askerleri tarafından izleniyor. Bu konuda Ruslarla anlaşmaya vardık, şakamız yok.''

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...