Tgrt Haber
18 Kasım 2021 21:17

Belarus-Polonya sınırındaki Iraklı göçmenler Erbil'e döndü

Avrupa'ya geçmek Belarus-Polonya sınırında mahsur kalan 20 binden fazla göçmenin arasında bulunan Iraklı göçmenlerin geri dönmesi için Irak hükümet ve IKBY çağrıda bulunmuştu. Gönüllü olarak dönüş için kayıt yaptıran Iraklı göçmenlerden bir kısmını taşıyan uçak Uluslararası Erbil Havalimanı'na indi.

Belarus-Polonya sınırındaki Iraklı göçmenler Erbil'e döndü
belarus,,polonya,,ukrayna,,erbil,,pkk,,ıkby,

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümetinden gün içinde yapılan açıklamada, Iraklı göçmenlerle Belarus'tan kalkacak uçağın bu akşam Erbil’e geleceği duyurulmuştu. Uluslararası Erbil Havalimanı'na inen uçakta yer alan Iraklı göçmenler, Avrupa hayalinden vazgeçerek uzun süreden sonra yeniden evlerine dönüş yapmış oldu.

460'TAN FAZLA KİŞİ GERİ DÖNMEK İÇİN KAYIT YAPTIRDI

Belarus üzerinden Avrupa'ya girmeye çalışan yaklaşık 20 bin kişinin bir aydan uzun süredir mahsur kaldığı kaydedilen açıklamada, 460'tan fazla kişinin geri dönmek için kayıt yaptırdığı ve uçağın Irak ile IKBY’den 430 kişiyi taşıyacağı belirtilmişti.

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf da Belarus-Polonya sınırında yer alan iki bölgedeki 8 kampta 571 Irak vatandaşının tespit edildiğini, gönüllü geri dönüş isteyenler için 18 Kasım'da bir sefer düzenleneceğini söylemişti.

PKK, KARALAMA KAMPANYASI İÇİN KULLANIYOR

IKBY Güvenlik Konseyi, 14 Kasım'da yaptığı açıklamada, Belarus'a göç eden Iraklı Kürtlerin, terör örgütü PKK ile kaçakçılar tarafından IKBY'yi karalamak amacıyla kullanıldığını belirtmişti.

IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil de dün yaptığı yazılı açıklamada, "Maalesef bazı taraflarda bu insanları Avrupa'ya göç etmeye iterek Kürdistan Bölgesi halkı arasında kaos ve karmaşaya neden olma iradesi var." ifadelerini kullanarak, bu kişileri yasa dışı yollarla Avrupa'ya girmeye yönlendiren kaçakçı gruplar olduğunu kaydetmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...