Tgrt Haber

Belçika'dan dünyaya ders! Eurovision yayınını kesip İsrail'e mesaj gönderdiler

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
10 May 2024 09:47 - Güncelleme : 10 May 2024 11:24

Belçika'nın VRT televizyonu, Eurovision Şarkı Yarışması'nda yayınını keserek İsrail'i kınayan ve ateşkes çağrısı yapan bir mesaj paylaştı.

Dünyanın en büyük şarkı yarışması olan Eurovision'da İsrail'i temsil eden Eden Golan'ın şarkısının "Özgür Filistin" sloganlarıyla bastırılmasının ardından yeni bir eyleme daha sahne oldu. 

Belçika'nın VRT isimli televizyon kanalı, yarışmanın ikinci yarı finalinin başında yayınını keserek İsrail'in insan hakları ve basın özgürlüğüne yönelik ihlallerini kınadığı ve ateşkes talep ettiği bir bildiri mesajı paylaştı.

Flamanca yayın yapan kanalın mesajında "Bu bir sendika eylemidir. İsrail devletinin insan hakları ihlallerini kınıyoruz. Ayrıca İsrail, basın özgürlüğünü yok ediyor. Bu nedenle yayınımıza bir süreliğine ara veriyoruz. Şimdi ateşkes" ifadelerine yer verildi.

Belçika'dan dünyaya ders! Eurovision yayınını kesip İsrail'e mesaj gönderdiler - 1. Resim

BELÇİKALI BAKANLAR YARIŞMAYA KATILMALARINI İSTEMEDİ

Belçikalı iki bakan, daha önce İsrail'in Gazze'de sivillere yönelik saldırıları sürdükçe Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmaması gerektiğini düşündüklerini açıklamıştı.

Belçika, Portekiz, İngiltere, İrlanda, İsviçre, Norveç, Danimarka, Litvanya, Finlandiya ve San Marino'yu Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edecek sanatçılar, Gazze'de acil ve sürdürülebilir ateşkes çağrısı yapmıştı.

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...