Tgrt Haber
11 May 2021 06:14

Beyaz Saray’dan Doğu Kudüs açıklaması

Beyaz Saray’dan Doğu Kudüs açıklaması geldi. Sözcü Psaki tarafından yapılan açıklamada "bölgedeki durumdan endişeliyiz" denildi. Psaki'nin Doğu Kudüs’ten "İsrail" olarak bahsedilmesi ise dikkatlerden kaçmadı...

Beyaz Saray’dan Doğu Kudüs açıklaması
beyaz saray,ABD,dopu kudüs,filistin

Mescid-i Aksa'daki İsrail terörüne ilişkin Beyaz Saray’dan da açıklama yapıldı. "Şiddet olaylarından endişe duyuyoruz" denilen açıklamada Doğu Kudüs'ten "İsrail" olarak bahsedildi.

Olayları yakından takip ettiklerini belirten ve İsrail’i kınamaktan kaçınan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, şunları söyledi;

DOĞU KUDÜS'TEN "İSRAİL" OLARAK BAHSETTİ

“İsrail’de devam eden şiddet olaylarını yakından takip ediyoruz. Son günlerde gördüğümüz şiddetli çatışmalar dahil, bölgedeki durumdan endişeliyiz.”

NE OLMUŞTU?

İsrail polisi, 7 Mayıs’ta yatsı namazı sırasında Mescid-i Aksa'yı basmış, cemaate plastik mermi ve ses bombalarıyla müdahale etmişti. Bölgede tansiyonu artıran ilk saldırıda, yüzlerce Filistinli yaralanmıştı.

İsrail polisi, Mescid-i Aksa'daki saldırılarına devam ederken, kutsal kentteki gerilim gün geçtikçe tırmanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...