Tgrt Haber

Biden dakikalar kala imzayı attı, ABD kapanma krizinin eşiğinden döndü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
01 Ekim 2023 09:13 - Güncelleme : 01 Ekim 2023 09:15
Biden dakikalar kala imzayı attı, ABD kapanma krizinin eşiğinden döndü
ABD,Joe Biden

ABD Başkanı Joe Biden 2023 mali yılının bitimine dakikalar kala hükümete 45 günlük finansman sağlayacak tasarıyı imzaladı. Biden'ın bu son dakika imzasıyla ABD hükümetin kapanmasının önüne geçti.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD Temsilciler Meclisi'nin hükümetin kapanmasını önleyecek geçici bütçe tasarısına dakikalar kala imzayı attı. Cumhuriyetçilerin hakimiyetindeki Temsilciler Meclisi'nde 91'e karşı 335 oyla kabul edilen yasa, demokratların çoğunlukta olduğu Senato'dan da 9 'hayır' oyuna karşı 88 'evet' oyuyla geçmişti.

Söz konusu tasarı, 17 Kasım'a kadar federal kurumlara ödenek sağlarken, Kongre'de 2024 mali yılı bütçesi üzerinde anlaşmaya varılması için zaman tanıyacak.

"GEREKSİZ ACI VERECEK BİR KRİZ ÖNLENDİ"

Biden, tasarının Kongre'den geçmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bugün Temsilciler Meclisi ve Senato'daki iki partili çoğunluğun "milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizin" önlenmesi için hükümetin açık tutulması yönünde oy kullandığına dikkati çekti.

HAZİNE BAKANI KARARI ALKIŞLADI

Biden'ın imzasının ardından açıklama yapan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, hükümetin "pervasız ve gereksiz" kapanmasını önlemek için harekete geçmesi nedeniyle Kongre'yi alkışladığını belirtti.

Ülkenin son 2,5 yılda kayda değer bir ekonomik ilerleme kaydettiğini vurgulayan Yellen, "Ekonomik ilerlememizi tehlikeli siyasi saldırganlıkla tehlikeye atmak yerine desteklemek için çalışmalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...