Tgrt Haber
26 Nisan 2022 11:00 - Güncelleme : 26 Nisan 2022 11:14

ABD Başkanı Joe Biden Emmanuel Macron'u tebrik için aradı ulaşamadı

Fransa'da ikinci kez cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Emmanuel Macron'u tebrik için arayan ABD Başkanı Joe Biden, Macron'a ulaşamadı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
Fransa'nın Beşinci Cumhuriyet döneminde ilk defa iktidarı elinde tutan bir Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ikinci defa seçildi.
Fransa'nın Beşinci Cumhuriyet döneminde ilk defa iktidarı elinde tutan bir Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ikinci defa seçildi.

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa'da düzenlenen Cumhurbaşkanlığı seçimlerini 2. kez kazanan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u dün tebrik için aradığını ancak ulaşamadığını, bugün görüşeceklerini açıkladı. Biden, hafta sonunu geçirdiği Delaware'den Washington'a geldiği esnada havalimanındaki gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Fransa'da düzenlenen seçimlerin sonucundan "memnun" olduğunu belirten Biden şu ifadeleri kullandı:

"Macron ile dün gece konuşmaya çalıştım. Personeli ile görüştüm, Macron'un Eyfel Kulesi'nde iyi vakit geçirdiğini söylediler. Bugün kendisiyle konuşacağım." 

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin ile Ukrayna ziyaretlerine ilişkin görüşeceğini belirten Biden, "Ziyaret iyi geçti." ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...