Tgrt Haber
20 Ocak 2021 20:16

Biden: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım

Joe Biden, ABD’nin 46’ıncı Başkanı olarak yemin ederek görevine resmen başladı. Biden yemin töreni sonrası yaptığı konuşmada, "Tüm Amerikalıların Başkanı olacağım” dedi.

Biden: Tüm Amerikalıların başkanı olacağım
ABD Başkanı Joe Biden

ABD'nin 46. Başkanı Biden, yemin törenindeki konuşmasında, ülkesinin karşılaştığı zorlukları ancak "birlik" olarak aşabilecekleri mesajını verdi.

Biden, konuşmasında, "Bugün Amerika'nın günü, demokrasi üstün geldi." dedi.

Joe Biden, "artan aşırıcılık, beyazların üstünlüğü ve iç terörle" yüzleşecekleri ve bu tehditleri yenecekleri mesajını verdi.

Biden, “Amerikan hikayesinin yeni bölümünü yazacağız” dedi.

ABD Başkanı Biden, hem kendisini destekleyenler hem de desteklemeyenler için çalışacağını vurgulayarak, “Tüm Amerikalıların başkanı olacağım.” dedi.

Biden, ülkedeki siyasi ayrışmaya ilişkin, "Uygarlığımıza yakışmayan bu savaşa bir son vermeliyiz." değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Biden, "İttifak ilişkilerimizi tamir edeceğiz ve dünya ile bir kez daha yakın ilişkiler kuracağız." diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...