Tgrt Haber
02 Nisan 2022 14:50 - Güncelleme : 02 Nisan 2022 14:59

ABD Başkanı Joe Biden'dan işgalin seyrini değiştirecek hamle: Sovyet tanklarını verin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sürerken ABD Başkanı Joe Biden'dan savaşın seyrini değiştirecek bir hamle geldi. Biden, müttefiklerine Sovyet yapımı tankları, Ukrayna'ya göndermeleri konusunda çağrıda bulundu. Uzmanlar, Biden'ın bu hamlesinin işgalin seyrini değiştireceğini iddia ettiler.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy çağrıda bulunmuş, tank ve uçak istemişti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy çağrıda bulunmuş, tank ve uçak istemişti.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde bir ay geride kalırken bir yandan barış müzakereleri bir yandan da saldırılar sürüyor. Stratejik hamlelerde ise değişiklikler gözlemlenirken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. New York Times gazetesinin, bazı üst düzey ABD'li yetkililere dayandırdığı bir haberi kaleme aldı. Gazetenin haberine göre ABD'li yetkili, Biden yönetiminin müttefiklere, ''Sovyet yapımı tanklarınızı Ukrayna'ya gönderin'' çağrısında bulunduğu yazıldı. Sovyet yapımı tankların tercih edilmesinin nedeni olarak ise Ukrayna ordusunun bu araçları nasıl kullanacağını bilmesi ve adaptasyon sürecinin kolay olması gösterildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de bir süre önce bu yönde bir çağrıda bulunmuştu.

TANKLAR SAYESİNDE UZUN MENZİLLİ FÜZELER VURULABİLECEK

ABD'li yetkili, kısa bir süre içinde Sovyet yapımı tankların bölgeye ulaşacağını söyledi. Böylelikle ABD ilk kez savaşta tankların teslimi konusunda yardımcı olacak. Kaç tankın gönderileceğinin henüz bilinmediği belirtilirken bu tanklar sayesinde Donbas'taki Rus hedeflerinin uzun menzilli füzelerle vurulabileceği kaydedildi.

Uzmanlar, Biden'ın bu hamlesinin işgalin seyrini değiştireceğini düşünüyorlar. Bir uzman, konuya ilişkin  "Tankların ulaşması savaşta yeni sayfanın açılmasına sebep olabilir. 5 haftadır devam eden savaşta Rus güçleri Ukrayna şehirlerini ve noktalarını havadan vuruyordu" yorumunu yaptı. 

ABD Başkanı Joe Biden'dan işgalin seyrini değiştirecek hamle: Sovyet tanklarını verin

ZELENSKİY TANK TALEBİNDE BULUNMUŞTU

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, pazar günü NATO müttefiklerinden tank ve uçak istemiş fakat NATO'nun yavaş hareket ettiğinden şikayet etmişti. Biden'ın geçen hafta Polonya'da Ukraynalı yetkililerle görüşmesinden sonra ise tank talebinde bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...