Tgrt Haber
03 Temmuz 2021 00:17

Biden'dan gazetecilere 'Afganistan' tepkisi: Bir daha yanıtlamayacağım

ABD Başkanı Joe Biden, Afganistan’dan 11 Eylül’e kadar tamamen çekilmesine yönelik çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek Afganistan ile ilgili soru soran gazeteciye tepki gösterdi.

Biden'dan gazetecilere 'Afganistan' tepkisi: Bir daha yanıtlamayacağım
Biden,Afganistan

Afganistan’ın başkenti Kabil’e yaklaşık 50 km kuzeyinde bulunan Bagram Hava Üssü, yaklaşık 20 yıldır ABD ve NATO birliklerinin ana askeri üssü olarak hizmet veriyor. Son aylarda Afganistan’daki 9 askeri üssün çoğunu Afgan hükümetine devredilirken, ABD ve NATO kuvvetinin ise, Afganistan'daki tüm birliklerin ülkeyi terk etmesi öncesinde Kabil'in merkezinde bir üstte kaldığı ifade edilmişti. ABD Başkanı Joe Biden, 14 Nisan’da yaptığı açıklamada ABD’nin 1 Mayıs’tan itibaren Afganistan’dan geri çekilmeye başlayacağını ve tam çekilmenin Dünya Ticaret Merkezi, İkiz Kuleler ve Pentagon’a yönelik terör saldırılarının 20. yıl dönümü olan 11 Eylül'e kadar tamamlanacağını duyurdu. Beyaz Saray’da Haziran ayının istihdam oranlarını değerlendirmek üzere basın toplantısı düzenleyen Biden, Afganistan’daki geri çekilmeye yönelik soruya cevap verdi. Çekilmenin planlanandan daha hızlı gitmediğini ifade eden Biden, tam olarak bekledikleri yerde olduklarını aktardı. Bazı askerleri güvenlik için sahada bırakacaklarını da dile getiren Biden, “Çekilme için kendimize rahat bir alan oluşturmaya çalışıyoruz, tamamlanması Eylül ayını bulacak ancak bazı askerlerimiz güvenlik için sahada kalacak. Bunda olağanüstü bir durum yok" ifadelerini kullandı

GAZETECİLERİN ‘AFGANİSTAN’ SORUSUNA KIZDI

Taliban ile müzakerelerin yeniden başlaması gerektiğini vurgulayan Biden, gazetecilerin Afganistan ile ilgili sorular sormaya devam etmesi üzerine tepki gösterdi. Biden bıkkın bir ifadeyle Afganistan hakkındaki sorulara artık cevap vermeyeceğini belirterek, “4 Temmuz geldi, bu hafta sonu tatili kutlayacağım. Yaklaşık 40 yıldır en iyi istihdam oranına sahibiz, korona virüs salgınına karşı zafer kazanıyoruz, askerlerimizi eve getiriyoruz ancak siz hala olumsuz sorular soruyorsunuz" ifadelerini kullandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...