Tgrt Haber
13 Nisan 2022 09:28 - Güncelleme : 13 Nisan 2022 09:48

ABD Başkanı Joe Biden'dan Putin'e 'soykırım' suçlaması

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın Ukrayna'daki eylemleri için 'soykırım' ifadesini kasıtlı olarak kullandığını söyledi ve sert açıklamalarda bulundu.

Joe Biden, Rusya'yı Ukrayna'da 'soykırım' yapmakla suçladı.
Joe Biden, Rusya'yı Ukrayna'da 'soykırım' yapmakla suçladı.

ABD Başkanı Joe Biden, lowa ziyaretinde yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı 'soykırım' kelimesini kasıtlı olarak kullandığını belirtti ve "Putin'in Ukraynalı olma fikrini silmeye çalıştığı daha da belirginleşiyor." dedi.

Kiev yakınlarındaki Buça'da sivillere ait cesetlerin bulunmasına ilişkin Biden, "Bu konudaki kanıtlar artıyor. Durum geçen haftakinden daha farklı. Rusların Ukrayna'da tam anlamıyla korkunç şeyler yaptığına dair daha büyük kanıtlar var." ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden'dan Putin'e 'soykırım' suçlaması

Biden, Ukrayna'da yaşananlara ilişkin her geçen gün daha çok şey öğrendiklerine işaret ederek, "Avukatların uluslararası açıdan bu olayları benim gördüğüm gibi görmediklerine karar vermelerine izin vereceğiz." diye konuştu.

ABD Başkanı Biden, ülkesindeki yüksek enflasyonun nedeninin Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş olduğunu ve Putin'in Ukrayna'da "soykırım" yaptığını söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...