Tgrt Haber
12 Temmuz 2022 17:28 - Güncelleme : 12 Temmuz 2022 18:49

Biden'ın F-16 açıklaması Yunanistan'ı gerdi! Bu kez mektup Yunan ve Yahudi lobilerinden

ABD Başkanı Joe Biden'ın “Türkiye’ye F-16 uçaklarını satmalıyız” sözlerinin ardından Yunan ve Yahudi lobisi de bir mektup yazdı. Mektupta Türkiye hakkında skandal ifadeler yer aldı.

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Kathimeri
Daha önce 35 Yunan milletvekili Biden'a mektup yazmıştı.
Miçotakis,Joe Biden,F-16,Ege krizi
Daha önce 35 Yunan milletvekili Biden'a mektup yazmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden'ın NATO Liderler Zirvesi kapsamında bulunduğu Madrid'de "Türkiye'ye F-16 uçaklarını satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil" ifadeleri Yunanistan’da gerilimi arttırdı. Geçtiğimiz günlerde Biden'a 35 milletvekili bir mektup yazarak 'Türkiye'ye F-16 satmayın' denmesinin ardından bu kez de Yunan ve Yahudi örgütlerden ABD kongresine skandal bir mektup gönderildi. Yunanistan Başkakanı Kiryakos Miçotakis ise ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada 'Türkiye'ye F-16 satışı yapmayın' demişti.

BU KEZ MEKTUP YUNAN LOBİSİNDEN

Türkiye'ye F-16 satışıyla ilgili ABD'deki Yunan lobisi de boş durmadı ve Türkiye'ye yönelik skandal açıklamalarda bulundu.  Bu kez de ABD'deki Yunan ve Yahudi örgütleri, Temsilciler Meclisi üyelerinin tamamına skandal bir mektup gönderdi. Mektupta, "Türkiye'nin Yunan hava sahası ihlal ettiği ve Ege adaları üzerinde silahlı uçuşlar gerçekleştirerek bölgede barış ve istikrar için gerçek bir tehdit oluşturuyor" ifadeleri yer aldı.

KENDİ HUKUKSUZLUKLARINI GÖRMEDİLER

Öte yandan ABD ve İtalya başta olmak üzere 37 ülkenin katıldığı EFES-2022 tatbikatına atıfta bulunarak Türkiye'nin Ege'de kışkırtan tatbikatlarda bulunduğuna dikkat çekildi. Türkiye'ye F-16 satışı yapmanın Amerikan hukukuna aykırı olduğu ve çıkarlara zarar vereceği iddia edilen mektupta, Yunanistan'ın uluslararası hukuku hiçe sayan hamleleri unutularak Türkiye'nin Yunan egemenliğine tehdit oluşturduğu ifade edildi.

Kaynak: Kathimeri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...