Tgrt Haber

Bilim adamları bile şokta, 30 bin yıllık mamut mumyası bulundu

27 Haziran 2022 09:32 - Güncelleme : 27 Haziran 2022 09:41
Bilim adamları bile şokta, 30 bin yıllık mamut mumyası bulundu
Mamut,Mumya

Kanada'da neredeyse bozulmamış 30 bin yıllık bir yavru mamut mumyası bulundu. Mumyanın günümüze ulaşması bilim dünyasında heyecan oluşturdu. 

Kanada'da bir altın madencisi şans eseri bir yavru Mamut fosili buldu. Keşif bilim dünyasında heyecan meydana getirdi.  Yaklaşık 30 bin yıl önce doğduğu tahmin edilen Mamutun Kuzey Amerika'da bulunan en iyi korunmuş ve vücudu neredeyse tam durumdaki ilk yünlü mamut örneği olduğu belirtiliyor.

Yukon bölgesinden paleontolog Doktor Grant Zazula, keşfin gerçek olduğunu söyleyerek heyecanını paylaştı. Zazula, "Nun cho ga, dünyada keşfedilmiş en özel Buz Devri'nden kalma mumyalanmış hayvanlardan biri. Onu daha fazla tanımak için sabırsızlanıyorum" dedi.

30-35 GÜNLÜK 

Paleontolog Zazula, bebek mamutun 35-40 bin yaşında olduğunu ifade ediyor. Trʼondëk Hwëch halkının yerli şefi olan Roberta Joseph, ileri araştırmalar konusunda Kanada hükümeti yetkilileri ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

Yerli şefi Joseph, yapılacak çalışmalarının kültürleri ve geleneklerine uygun olacağını kaydetti. Kanada'da yayın yapan CBC kanalı, bebek mamutun 140 santimetre uzunluğunda ve öldüğünde 30-35 günlük olduğunu bildirdi.

 

Kaynak: BBC
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...